Vjera ostvarila sjajan rezultat u finalu Svjetskog prvenstva iz engleskog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenica sedmog razreda IV. osnovne škole Bjelovar Vjera Pavelić vratila se iz talijanskog Pomezia kod Rima, gdje se je održalo svjetsko finale u znanju engleskog jezika. Natjecanje je trajalo od 27. do 30. rujna 2023. i sastojalo se od četiri dijela : čitanje s razumijevanjem, slušanje s razumijevanjem, pisanje (esej) i test gramatike. Vjera je iz čitanja, pisanja i slušanja ostvarila maksimalan broj bodova, a iz gramatike visoki postotak. Ukupni rezultat joj je visokih 89.17 posto. Pratnju učenice i mentoriranje preuzela je učiteljica Karolina Šteković – Junković, školska koordinatorica za Hippo natjecanje jer je Vjerina učiteljica Danijela Vresk na rodiljnom dopustu.

Ukupno je sudjelovalo 83 226 natjecatelja iz 60 zemalja, od toga ulazak u finale izborilo je 223 natjecatelja, među kojima 15 njih iz Hrvatske.

Hrvatska je po uspješnosti i brojnosti kandidata u finalu zauzela visoko drugo mjesto. Hrvatska je također osvojila i 1. i 3. mjesto, te su svi kandidati ostvarili impresivne rezultate i bit će im biti uručeni međunarodni certifikati o položenoj razini znanja iz engleskog jezika; ovisno o kategoriji.

Svečanom zatvaranju i proglašenju pobjednika nazočila je i gospođa Tamara Perišić, diplomatska savjetnica ispred Hrvatskog Veleposlanstva u Rimu koja je našim natjecateljima uputila čestitke i dala podršku našim učenicima i njihovom mentorima.

U slobodnim trenutcima hrvatska ekipa je pronašla vremena da obiđe vječni grad Rim i njegove brojne i čuvene znamentosti.

Tekst : Karolina Šteković – Junković
Fotografije: hrvatska ekipa i mentori učenika


PODIJELI S PRIJATELJIMA!