Danas se u Bjelovaru održava Ljepota roditeljstva, manifestacija koja slavi obitelj i ljubav!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru se danas održava tradicionalna manifestacija Ljepota roditeljstva koju već godinama organizira Udruga Za zdravo i sretno djetinjstvo, na čelu s pedijatricom Marijom Čatipović. I ove godine potporu projektu dao je Središnji državni ured za demografiju i mlade, kao i Bjelovarsko-bilogorska županija te Grad Bjelovar, dok je provoditelj projekta Alfa radio.

Ljepota roditeljstva jedinstven je projekt u Hrvatskoj, a održava se u sklopu Nacionalnog tjedna dojenja koji se ove godine održava pod motom – Za dojenje zajedno. Važnosti dojenja ističe i Svjetska zdravstvena organizacija koja preporuča početak dojenja odmah po rođenju djeteta te isključivo dojenje u prvih 6 mjeseci djetetova života. Nakon uvođenja dohrane, dojenje se preporuča do druge godine djetetova života, pa i duže ako to majci i djetetu odgovara.

Uza brojne svoje pozitivne učinke na majku i dijete u najosjetljivijem razdoblju, dojenje ima i dugotrajne učinke na cjeloživotno zdravlje pojedinca, ističu zdravstveni stručnjaci i organizatori manifestacije Ljepota roditeljstva.

Na današnjoj manifestaciji predstavit će se 18 majki s mališanima. Program se održava u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, počinje u 17,30 i svi su dobrodošli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!