[FOTO] Održana tradicionalna manifestacija Ljepota roditeljstva, pogledajte kako je bilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru je danas održana tradicionalna manifestacija Ljepota roditeljstva koju već godinama organizira Udruga Za zdravo i sretno djetinjstvo na čelu s pedijatricom Marijom Čatipović. Riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj koji je posvećen majkama i njihovoj djeci, a kojim se promovira dojenje i koji se održava u sklopu Nacionalnog tjedna dojenja. I ove godine potporu projektu dao je Središnji državni ured za demografiju i mlade, kao i Bjelovarsko-bilogorska županija te Grad Bjelovar, dok je provoditelj projekta Alfa radio.

Važnosti dojenja ističe i Svjetska zdravstvena organizacija koja preporučuje početak dojenja odmah po rođenju djeteta te isključivo dojenje u prvih šest mjeseci djetetova života. Nakon uvođenja dohrane, dojenje se preporučuje do druge godine djetetova života pa i duže ako to majci i djetetu odgovara. Uza brojne svoje pozitivne učinke na majku i dijete u najosjetljivijem razdoblju, dojenje ima i dugotrajne učinke na cjeloživotno zdravlje pojedinca, ističu zdravstveni stručnjaci i organizatori manifestacije Ljepota roditeljstva.

Prepoznala je to i Bjelovarsko-bilogorska županija koja je prva u Hrvatskoj postala Županija-Prijatelj dojenja.
– Svi znamo koliko je dojenje važno za razvoj djeteta. Čestitam svima, a posebice majkama. To je najljepša, ali i najodgovornija uloga u životu. Mi tate smo uglavnom logistika. Zaista je lijepo ovdje vidjeti puno mladih roditelja. Čuvajmo svi zajedno našu djecu jer oni su budućnost svega, a upravo zbog njih sve ono što radimo ima smisla. Stoga čestitam doktorici Čatipović na svemu što radi na promociji majčinstva i roditeljstva – kazao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Važnost isticanja dojenja kao neraskidive veze majke i njezinog djeteta tradicionalno podržava i Grad Bjelovar, a kako je kazao predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara Nenad Martinovski, upravo se uz djecu zaboravljaju svi problemi koji su nas morili tijekom dana.

-Želim zahvaliti doktorici Čatipović, kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovako važnog projekta – kazao je Martinovski.

Začetnica ovog projekta pedijatrica Marija Čatipović kroz brojne aktivnosti Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo potaknula je mnoge majke na dojenje.

-Ovo je sedma manifestacija, a posljednje dvije nose naziv Ljepota roditeljstva. Na taj smo način i službeno uključili očeve iako je otac uvijek tu. Najljepša je uloga roditeljstva, ali i najodgovornija. Ljubav i snaga koju ulažemo u našu djecu ne može se mjeriti ni s čim drugim, no djeca su smisao i budućnost našeg života. Hvala beskrajno svima – istaknula je doktorica Čatipović.

U ime svih 18 majki koje su sudjelovale na današnjoj manifestaciji Ljepota roditeljstva Mirna Mihoci Pleskalt je zahvalila svim organizatorima.
-Zahvaljujem svima, a posebice našoj doktorici Čatipović koja toliko vjeruje u nas i daje nam podršku. Hvala Vam na tome – kazala je mama Mihoci Pleskalt.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!