[FOTO] U siračkom vrtiću uskoro mjesta za 52 mališana više, otvaraju se i jaslice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Zahvaljujući nadogradnji dječjeg vrtića smještenog u zgradi osnovne škole u Siraču, u toj će općini roditelji po prvi puta imati mogućnost smjestiti svoje najmlađe u jaslice, a projekt vrijedan 929 tisuća eura financira se putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Župan Marko Marušić potpisao je u srijedu ugovor za projektiranje i izgradnju vrtića sa zajednicom ponuditelja koju čine daruvarske tvrtke Daing, Breber-projekt i Geo MS te tvrtka Energo-ing iz Dežanovca.

Dogradnju vrtića Bjelovarsko-bilogorska županija kandidirala je za financiranje put NPOO radi poboljšanja uvjeta za predškolski odgoj i obrazovanje na području općine Sirač.

„Dogradnjom ćemo značajno povećati kapacitet vrtića i jaslica i to konkretno za 52 djece. U dograđenom dijelu planirana je izgradnja kuhinje, prostora za djelatnike, garderoba, prostorije za odgajatelje te prostorije za zdravstvenog djelatnika s odvojenim prostorom za izolaciju bolesne djece. Također bit će izgrađene i dvije nove terase za izlaz na dvorište. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi nešto više od 929 tisuća eura, što će svakako omogućiti da našim najmlađim sugrađanima pružimo bolje uvjete za razvoj i obrazovanje”, istaknuo je župan Marušić nakon potpisivanja ugovora.

Dodao je da ovo nije jedini projekt vezan za OŠ Sirač koji Županija provodi te istaknuo da je u tijeku raspisivanje javne nabave za radove na uređenju igrališta kod OŠ Sirač ukupne vrijednosti 64 tisuće eura.

„Polovicu tog iznosa osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a preostali dio Bjelovarsko-bilogorska županija i ovo je jedna lijepa priča od uređenja igrališta do nadogradnje vrtića i ja kao župan se veselim što ćemo stvoriti bolje uvjete kako zaposlenicima tako i našoj djeci zbog koje sve ovo i radimo”, zaključio je župan Marušić.

Zadovoljstvo zbog početka realizacije ovog projekta iskazao je i načelnik općine Igor Supan.

„Drago mi je da kreće dogradnja našeg vrtića i da ćemo po prvi put u našem vrtiću imati i jaslice, a to nam je potrebno i to nam puno znači. Događa se da oba roditelja rade i zato je jako važno da imamo i jaslice i one su nam prijeko potrebne. I ovaj projekt je najbolji dokaz dobre suradnje Općine i Županije i ja ovom prilikom zahvaljujem županu i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta”, poručio je načelnik Supan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!