Dinamo poražen u Prištini, Jakirović: vidjet ćemo kako će biti sutra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U susretu 2. kola C skupine Konferencijske lige Dinamo je na gostovanju u Prištini izgubio od Ballkanija sa 0-2 upisavši prvi poraz u skupini.

Golove za kosovski sastav zabili su Almir Kryeziu (45) i Walid Hamidi (83).

Nakon uvjerljive domaće pobjede (5-1) nad Astanom u prvom kolu Konferencijske lige, Dinamo je na gostovanju u Prištini doživio šokantan poraz nakon blijede i očajne igre.

“Modri” su u Prištinu doputovali bitno oslabljeni. Sergej Jakirović je zbog ozljeda i bolesti imao velikih problema sa sastavom. “Modrima” su nedostajali Bruno Petković, Dario Špikić i Stefan Ristovski zbog ozljeda, Robert Ljubičić zbog bolesti, dok Arijan Ademi nije niti prijavljen za grupnu fazu KL. Problema je imao i Josip Drmić. Međutim, bez obzira na brojne izostanke, Dinamo je odigrao ispod svake razine.

Dinamo je u prvih 45 minuta pokazao vrlo malo, praktički ništa. Samo jedan udarac u okvir domaćeg gola dovoljno otkriva o igri hrvatskog prvaka. Niti Ballkani nije pokazao previše, no domaćin je u prvom poluvremenu ipak pronašao put do suparničke mreže.

Qendrim Zyba je 45. minuti prebacio Dinamovu obranu, Kryeziu je utrčao i našao se ispred Nevistića i lijepo pogodio za vodstvo domaćina. Turski sudac Atilla Karaoglan je poništio gol zbog zaleđa, no VAR je pokazo kako je kosovski napadač bio u ispravnoj poziciji.

Jakirović je na poluvremenu napravio jednu zamjenu. Emreli je ušao umjesto Menala i hrvatski prvak je krenuo aktivnije i agresivnije, ali i dalje nije uspjevao ozbiljnije ugroziti suparnička vrata. Blizu izjednačenja “Modri” su bili su 56. minuti kada je Vidović prošao po lijevoj strani i oštro ubacio pred gol, no Jashanica je izbacio loptu.

U 66. minuti Dinamov strateg je ubacio i Sučića i Halilovića, a izašli su Vidović i Bulat. Međutim, i dalje su gosti bili bez ozbiljnije prilike. U 78. minuti je Dinamo tek drugi put na utakmicu uputio udarac u okvir gola, no pokušaj Tibora Halilovića je bio slabašan.

Ballkani je veliku pobjedu potvrdio u 88. minuti nakon što je Šutalo izgubio loptu, a Hamidi se sjurio na gol i pogodio pored Nevistića za 2-0.

U prvom susretu iz ove skupine Viktorija Plzen je na gostovanju preokretom pobijedila Astanu sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu.

Astana je povela u 51. minuti golom hrvatskog nogometaša Marina Tomasova, no Viktorija je okrenula rezultat preko Tomaša Choryja (54) i Jana Kopica (57).

Za Astanu je branio Josip Čondrić, a svih 90 minuta za domaći sastav je odradio i Tomasov.

Na ljestvici vodi Viktorija sa šest bodova, Dinamo i Balkani imaju po tri boda, dok je Astana na “nuli”.

Dinamu sada slijede dva ogleda protiv Viktorije. Prva utakmica je 26. listopada na stadionu Maksimir, a uzvrat 9. studenog u Plzenu.

BALLKANI – DINAMO 2-0

PRIŠTINA. Stadion Fadil Vokrri, Sudac: Atilla Karaoğlan (Turska)

Strijelci: 1-0 Kryeziu (45)

Žuti kartoni: Kryeziu, Kuč, Kolici, Hamidi / Emreli

Crveni kartoni:

BALLKANI: Kolici – Trashi, Dellova, Jashanica, Thaqi – Zyba, Kuč, Gripshi – Ismajlgeci (od 65. Tolaj), Berisha (od 65. Hamidi), Kryeziu (od 70. Limaj)

DINAMO: Nevistić – Moharrami, Šutalo, Perić, Mihajličenko (od 79. Marin) – Bulat (od 66. Sučić), Mišić – Menalo (od 46. Emreli), Baturina, Vidović (od 66. Halilović) – Kulenović

FOTO: HINA


PODIJELI S PRIJATELJIMA!