Odluka je pala, nakon dvije godine JURA dobila ravnateljicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je dvije godine vodila Javnu ustanovu Razvojnu agenciju BBŽ (JURA BBŽ) kao vršiteljica dužnosti ravnateljice, Snježana Bogović Bradvica od jučer je i službeno ravnateljica te županijske ustanove. Na sinoćnjoj sjednici tako je odlučilo Upravno vijeće JURE, nakon razmatranja njezine zamolbe, jedine koja je pristigla na nedavno raspisani natječaj.

Podsjetimo, Bogović Bradvica je na čelo županijske razvojne agencije postavljena prije dvije godine, nakon što je ostavku podnijela dugogodišnja ravnateljica Slobodanka Čalić. Natječaj za ravnatelja raspisan je i prije godinu dana, no na njega se nitko nije javio, vjerojatno i zbog činjenice što je JURA već mjesecima pod istragom DORH-a zbog sumnji u financijske malverzacije, i to novcem iz europskih fondova. Zbog toga je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU obustavila isplate tehničke pomoći prema JURI kroz koju su bile osigurane plaće zaposlenika. Nakon obustave, tu je obvezu na sebe preuzela Županija.

-Napominjemo da se iz tehničke pomoći osiguravalo 85 posto iznosa za plaće, dok je preostalih 15 posto i tada osiguravala Bjelovarsko-bilogorska županije. Isplata sredstava za plaće u stopostotnom iznosu iz proračuna BBŽ traje cijelu 2022. i 2023. te je za tu namjenu iz proračuna u 2022. isplaćeno 1.051.723,81 kuna te u 2023. godini 122.625,69 eura. Napominjemo da je trošak od 85 posto potrebnog iznosa za plaće djelatnika JURA-e pao na teret proračuna BBŽ zbog utvrđenih nepravilnosti pri provedbi projekata u periodu prije nego je upravljanje županijom preuzeo župan Marko Marušić – odgovorili su na naš upit iz BBŽ.

Snježana Bogović Bradvica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!