Hrebak: ‘Povećavamo financijska sredstva za prioritetne klubove, paralelno snažno ulažemo u kulturu…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar za 2023. godinu nije štedio kada su u pitanju financijska sredstva za vodeće klubove u Bjelovaru. Tako je za NK Mladost iz Ždralova osigurano 162 tisuće eura, za NK Bjelovar 146 tisuća eura, a za ŽRK Bjelovar 95 tisuća eura. 

No, Športska zajednica Grada Bjelovara odobrila je dodatna financijska sredstva prioritetnim udrugama o čemu smo razgovarali s gradonačelnikom Hrebakom. 

Pohvale za ŽRK Bjelovar

-Da, proračun se dobro puni i odlučili smo još pomoći našim klubovima. Tako će Mladost iz Ždralova na ovo što već dobivaju dobiti dodatnih 13 tisuća eura i tako će se sveukupni iznos za njih popesti na 175 tisuća. NK Bjelovar će dodatno dobiti 33 tisuća eura i njihov će se sveukupni iznos za ovu godinu popesti na 179 tisuća eura, a ŽRK Bjelovar će dodatno dobiti 13 tisuća eura što je sveukupno 108 tisuća eura za ovu godinu – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

-To su naši prioritetni klubovi, plus RK Bjelovar kojem nismo smanjili prihode iako su ispali iz Premijer lige, no želimo da se odmah vrate tamo gdje pripadaju i stojimo dalje iza njih jednako kao i prošle godine. Posebno bih istaknuo ŽRK Bjelovar koji ostvaruje vrhunske rezultate i zaista zaslužuju našu snažnu podršku i ako prođu drugo kolo EHF-a, Grad će im opet posebno osigurati financije za taj susret.  No, to nije sve, znatno pomažemo i ostalim klubovima i udrugama od malonogometnog i streličarskog kluba do košarkaškog, kuglačkog i svih drugih sportova te smo za njih osigurali više od 79 tisuća eura – kazao je gradonačelnik Hrebak koji je nam je otkrio još jednu vijest. 

Kultura ne zaostaje, štoviše…

-Često dobijem upit zašto se ulaže toliko u sport, a ne u kulturu, što jasno nije istina. Svi znamo kako sada izgleda Dom kulture i koliko smo uložili u njega, a sada mogu reći da smo osigurali 130 tisuća eura za sljedeću godinu za osnivanje profesionalnog kazališta u Bjelovaru – istaknuo je gradonačelnik Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!