Bliži se ovogodišnja akcija Solidarnost na djelu: Evo kako prepoznati volontere Crvenog križa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U četvrtak, 12. listopada 2023. godine, u Republici Hrvatskoj se po 51. puta provodi najveća sabirana akcija „Solidarnost na djelu 2023.“ Akcija se provodi pod motom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. U Akciju se uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar, a provodit će se između 8 i 18 sati, na području Grada Bjelovara i općina Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.

– U Akciji sudjeluje oko 1000 učenika – volontera, u oko 130 ekipa iz devet osnovnih škola te se planira da će obići nekoliko tisuća adresa. Učenici – volonteri biti će označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa koje će imati na svojim majicama i tako će ih građani moći prepoznati. U Akciji se prikupljaju novčana sredstva, svaki građanin koji će donirati novce dobit će protuvrijednost u bonovima, a bonovi su od označeni vrijednošću jednog eura. Ove godine, kao i prijašnjih godina ne prikuplja se rabljena odjeća i obuća, a svi oni građani koji ju žele donirati mogu dovesti u Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar, u ulici 108. puka 1, svaki radni dan od 7 do 15 sati, ili na sam dan Akcije od 7 do 19 sati. U Akciji sudjeluju i djeca dječjih vrtića na način da se u vrtićima prikupljaju novčana sredstva – pojašnjava Vida Malek, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar.
Za ovu Akciju otvoren je i poseban žiro račun, a iz Crvenog križa pozivaju sve zainteresirane koji žele doprinijeti da uplate novčane sredstva do 30. studenog na broj IBAN: HR9424020061500133988.

– Sva prikupljena novčana sredstva u Akciji utrošit će se u naš program „Pomoć u školskom priboru i novoj obući“ u kojem pomažemo 360 učenika koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinsko prihodovnog stanja s obilježjima siromaštva. Vrijednost Programa je 15.750,00 eura. Cilj humanitarne akcije „Solidarnost na djelu“ nije samo prikupljanje pomoći za naše siromašne sugrađane nego i poticanje solidarnosti među svima nama, a posebno među mlađim generacijama. Gradsko društvo Crvenog križa poziva sve građane koji mogu i žele da podrže akciju i na taj način daju svoj doprinos u brizi za brojne ljude koji žive u siromaštvu i sami ne mogu ispuniti svoje osnovne životne potrebe – naglašava Malek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!