Noa (6) iz Daruvarskog Brestovca ima karcinom. Želi dobiti bitku života, ali potrebna mu je naša pomoć…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Broj žiroračuna na koji se može uplatiti pomoć: HR0524020063104392109, na ime NOA MATINA.

Za uplate iz inozemstva BIC broj je ESBCHR22

KONČANICA – Noa Matina iz Daruvarskog Brestovca ima 6 godina. Umjesto da se sprema za školu i igra sa svojim vršnjacima, Noa se bori za svoj život. I on tu bitku namjerava dobiti, no potrebna mu je naša pomoć. Naime, Noa ima karcinom bubrega, mješovitog tipa i drugog stadija rizika i njegovo tijelo prolazi kroz teška stanja, no uz veliku podršku roditelja Noa je i dalje ima osmijeh na licu, ali…

Razgovarali smo s Majom Đurđević, majkom malenog Noe. 

-U bjelovarskoj bolnici je Noi otkrivena tvorba na bubregu i hitno smo poslani u Zagreb na kliniku za tumore. Tamo su nam potvrđene nacrnje misli. Noa je imao tešku operaciju, odstranjen mu je bubreg zajedno sa tumorom i neko vrijeme je bio na intenzivnoj njezi – kaže nam shrvana majka Maja i nastavlja. 

– Pred nama je sada 27 tjedana kemoterapija i to je prvi ciklus. Do sada smo prošli tri tjedna terapije, a Noa ima poprilično jake nuspojave nakon kemoterapija. Opadaju mu zubići, voda u plućima, visoke temperature, problemi sa jetrom tako da se liječnici bore i nuspojavama i jako je teško to sve proživljavati. Suprug Dražen je uzeo bolovanje pa je s njim u Zagrebu i dobili smo od udruga i jedne divne gospođe mogućnost da spavamo u Zagrebu i od srca hvala svima, ali Noa se najbolje osjeća kada dođe doma i bude s nama u svojem domu. Mi imamo još dva sina, jedan ima dvije godine, a drugi 11 i Noa voli biti s njima doma – kaže nam majka Maja. 

-Jako nam je teško, i emotivno, ali i financijski i evo, molimo za pomoć. Potreban nam je novac koji bi koristili za troškove putovanja jer najbolje je da nakon terapije Noa dolazi doma i bude u svojem okruženju, u svojem domu. Novac koji ostane na računu nakon Noinog ozdravljenja bit će proslijeđen onome kome bude potreban, to čvrsto obećajem i stojim javno iza svojih riječi – rekla nam je Maja. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!