Grad prelomio: Evo tko će održavati zelene površine sljedeće 4 godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Cvjetni atelje Marina i dalje će brinuti o zelenim površinama bilogorske metropole, unatoč tomu što je na javnom natječaju taj obrt dao veću cijenu od konkurencije.

Podsjetimo, na javni natječaj Grada Bjelovara za održavanje javnih zelenih površina u razdoblju od četiri godine pristigle su dvije ponude. Jedna od Cvjetnog ateljea Marina, obrta koji već godinama održava zelene gradske površine, a druga od tvrtke Binđo iz Ivanić – Grada.

U Gradskoj upravi posao su procijenili na iznos od 2,68 milijuna eura bez PDV-a, a Cvjetni atelje Marina ponudio je iznos od 2.679.157,92 eura. Konkurencija je ponudila 2.540.407,40 eura.

Grad pokušao poništiti natječaj, ali…

Grad Bjelovar nakon prvog otvaranja ponuda potkraj travnja ove godine poništio je natječaj, no tvrtka Binđo na tu se odluku žalila, a Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave uvažila je žalbu i presudila da Grad Bjelovar mora nastaviti s procedurom, dakle da mora odabrati najpovoljnijeg izvođača radova.

Ta je odluka donesena danas, a Cvjetni atelje Marina posao je dobio jer je ponuda Binđa odbijena kao neprihvatljiva. Prema procjeni stručnog povjerenstva, ponuditelj nije dokazao dovoljnu tehničku i stručnu sposobnost.

Naime, Binđo je kao svoju referencu ponudio održavanje zelenih površina i dječjih igrališta u Gradu Kastvu, ali i ugovor o uslugama preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplave i leda na branjenom području 9 malog sliva Lonja – Trebež koju povjerenstvo nije prihvatilo jer je održavanje zelenih površina propisano odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu, dok su usluge preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplave i leda propisane Zakonom o vodama.

Stoga, Binđo nije prešao prag od zahtijevanih 670 tisuća eura obavljenih poslova održavanja zelenih površina te je njihova ponuda odbijena.

Treba reći da je odluka o odabiru podložna žalbi, a sudeći prema dosadašnjem iskustvu, teško je očekivati da se Binđo neće žaliti na odluku gradskog stručnog povjerenstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!