Marušić: Krećemo u veliku obnovu zgrade Tehničke škole. Vrijednost projekta je 1.6 milijuna eura…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Odlične vijesti stižu iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Naime, Tehnička škola Bjelovar čiji je osnivač Županija uspješno je prošla na natječaju fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu te joj je odobreno nešto više od 1,5 milijuna eura za obnovu zgrade škole.

-Da, zaista odlične vijesti. Odobreno nam je nešto više od 1.5 milijuna eura, a ukupna vrijednost projekta obnove škole iznosi 1.6 milijuna i tu razliku će osigurati Županija kao osnivač. Ovo je zaista velika stvar s obzirom da se u zgradi gdje se nalaze Tehnička i Obrtnička škola nije ulagalo zadnjih 50-ak godina – kazao nam je župan Marušić kojeg smo upitali što će se sve raditi na zgradi Tehničke i Obrtničke škole. 

-Puno toga. Dakle, projekt obnove obuhvaća izmjenu stolarije, novu fasadu, promjenu sustava grijanja, ugradit će se lift te solarana elektrana. Tako da veliki zahvati i velika investicija dolazi u Tehničku školu i moram pohvaliti Razvojnu agenciju BBŽ-a koja je radila pripremu ovog projekta, moram pohvaliti i ravnatelja Tehničke škole gospodina Darija Malogorskog i evo, nakon 50 godina krećemo u veliku obnovu velike zgrade škole – kazao je župan Marušić i dodaje.

-Podsjetit ću još samo da smo osim ove obnove do sad kao osnivač u toj školi financirali izmjenu dotrajalih elektroinstalacija ukupne vrijednosti radova oko 18 tisuća eura. Također, nabavili smo računala za učenike čija je nabavka iznosila 20 tisuća eura – zaključio je Marušić. 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!