Bjelovarski hitnjaci će primati pacijente s OHBP-a, Stručno vijeće se ograđuje od istupa dijela zaposlenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je dio djelatnika županijskog Zavoda za hitnu medicinu kroz medije izrazio svoje nezadovoljstvo odlukom da će odsada u svojoj bjelovarskoj ambulanti primati pacijente koje im pošalju s OHBP-a bjelovarske bolnice, dolazi do potpunog obrata. Naime, Stručno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije u svom dopisu medijima ističe kako podupire suradnju s OHBP-om, sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, prvenstveno vodeći računa o karakteru djelatnosti Zavoda kao izvanbolničke hitne medicinske pomoći primarne zdravstvene zaštite, a u interesu svih pacijenata.

U dopisu se ističe kako je temeljem sastanaka održanih s predstavnicima OHBP-a Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar, struka usuglasila suradnju odnosno pomoć vezano uz pružanje zdravstvene zaštite pacijentima koji dolaze u OHBP.

– Također, zaključeno je da stavovi izneseni u medijima kao mišljenje svih zaposlenika Zavoda nisu točni, već predstavljaju mišljenje manjeg dijela zaposlenika Zavoda. Stručno vijeće se ograđuje od netočnih objava pojedinaca u medijima te izražava žaljenje zbog štete koja je nanesena Zavodu, osnivaču i zaposlenicima koji odgovorno, savjesno i nadasve stručno obavljaju svoj posao. Obzirom da je pacijent u fokusu svih zdravstvenih djelatnika, suradnja zdravstvenih ustanova je uvijek dobrodošla – stoji u zaključku Stručnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu BBŽ koji potpisuje njegova predsjednica doktorica Inna Kinach.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!