Sin i otac divljački pretukli čovjeka ispred kafića. Prijeti im zatvorska kazna…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv oca i sina iz Batinjana kraj Đulovca. Ovaj se dvojac tereti zbog počinjenja kaznenih djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnje, a incident zbog kojeg će se 28-godišnji sin i 52-godišnji otac uskoro naći na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Bjelovaru dogodio se u ugostiteljskom objektu Public u Daruvaru.

Sve je krenulo oko 2.30 sati u noći kada je 28-godišnjak fizički napao gosta lokala udarajući ga rukama po glavi na što se u sukob uključio treći čovjek kako bi spriječio daljnji fizički sukob. No, zatim se u kavgu uključio otac 28-godišnjaka. On je u cilju nanošenja teških tjelesnih ozljeda udario šakom u lice čovjeka koji je pokušao smiriti situaciju. Od siline udarca čovjek je pao na separe nakon čega ga je 52-godišnjak nastavio rukama udarati po glavi i tijelu poslije čega su otac i sin napustili ugostiteljski objekt.

Desetak minuta poslije vratili su se ondje i pozvali istog čovjeka da izađe van nakon čega mu je 52-godišnjak u cilju da ga ustraši više puta rekao: “ubit ću te, zapalit ću ti lokal”. Potom ga je snažno udario nogom u predio njegove desne noge, zbog čega je čovjek pao na tlo, a otac i sin su ga divljački istukli dok je on ležao na zemlji. Dok su ga tukli, prijetili su mu, a te su prijetnje kod njega izazvale opravdani strah.

Također, uslijed fizičkog napada čovjek je zadobio teške tjelesne ozljede u vidu natučenja glave s krvnim podljevom u području lijevog oka, lijeve strane nosa i obraza, krvnog podljeva kože desne strane nosa, natučenja prsnog koša i lijevog ramena s krvnim podljevom kože u području lijeve ključne kosti i natučenja s krvnim podljevom stražnje strane desne natkoljenice.

Optužnicom je predložena i kazneno – pravna sankcija za oca i sina. Za sina koji je i ranije osuđivan upravo zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda predloženo je da mu se za premlaćivanje utvrdi kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci, a za prijetnje šest mjeseci te da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca. Za oca je predloženo šest mjeseci zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i pet mjeseci zbog prijetnji i da mu se na kraju izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci.

(Bjelovarski list, Stjepko Gambiroža)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!