U Velikom Grđevcu održava se Komušana, zavirite u fotogaleriju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – U Kulturnom Centru Mato Lovrak upravo se održava 5. Komušana, jedinstven događaj koji njeguje tradiciju zaboravljene vještine komušanja kukuruza. Brojni gosti imali su priliku uživati u dolasku tradicionalne komušačke povorke i scenskom prikazu komušanja, a u poslijepodnevnim satima na rasporedu su radionice izrade igračaka od komušine, komušačke igre za djecu i odrasle te natjecanje u jedenju pečenjaka. Također, pripremljeni su gastro sajam i sajam zanata.

– Cijela ova priča komušanja i obilježavanja komušanja krenula je od Udruge žena Hrvatsko srce iz Velikog Grđevca koje su ga kasnije prebacile na veću pozornicu u Lovrakov centar. Sami scenski prikaz komušanja njihova je tradicija i ideja i oni tu iz prve ruke pričaju dogodovštine koje su se nekad događale te kako je to izgledalo – pojašnjava direktorica Turističke zajednice Južna Bilogora Ivona Janota.
Čitava se manifestacija održava pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Općine Veliki Grđevac i Kulturnog centra Mato Lovrak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!