Pokrenutom javnom nabavom nastavlja se projekt izgradnje dvorane u Općini Hercegovac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija pokrenula je postupak javne nabave za odabir izvođača radova na dovršetku izgradnje školsko sportske dvorane u Općini Hercegovac. Župan Marko Marušić na svome je Facebooku napisao kako je obećao građanima Hercegovca kako će dvoranu dovršiti što prije.

-Nakon odabira izvođača krećemo u prvu fazu radova procijenjene vrijednosti 500.000 eura koja obuhvaća radove na vanjskom djelu ovojnice (umjesto fasadne opeke izvest će se toplinski fasadni sustav), unutrašnje građevinske te obrtničke radove, podne i zidne instalacije vodovoda i odvodnje te elektroinstalacije – piše na županovim društvenim mrežama.

-Naravno, jako sam zadovoljan. Konačno vidimo dovršetak tog projekta na vidiku. Naime, dvorana je započeta još 2010. godine, u prvoj godini napravljena je prva faza koja je koštala oko četiri milijuna kuna, a od tada ona na tome stoji deset godina. U tih deset godina trebalo je napraviti doradu dokumentacije jer je u nekim elementima ona zastarjela, poput rasvjete gdje su došle nove tehnologije koje su energetski isplativije. Sada je sve dogovoreno sa županom Markom Marušićem, čekamo prijave izvođača – rekao je načelnik Boro Bašljan.

Inače, s izgradnjom Školsko-sportske dvorane u Hercegovcu počelo se prije 12 godina, a stalo se nakon prve faze izgradnje u koju je uloženo četiri milijuna kuna. Općina je prije dvije godine pokrenula postupak njezinog dovršenja, a nakon ažuriranih troškovnika i papira, projekt javne nabave označava nastavak radova na dugoočekivanoj dvorani u Hercegovcu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!