Danas je počela javna usluga županijskog linijskog prijevoza. ‘Jeftinija i bolja povezanost je samo početak…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u zgradi Županije predstavljena nova mreža javnog županijskog linijskog prijevoza. 

-S današnjim danom počinje provođenje javne usluge javnog županijskog linijskog prijevoza. Podsjetit ću da smo mi peta županija u Hrvatskoj koja to u suradnji s Vladom RH financira i provodi. Konkretno, ova promjena omogućava tri važne koristit za naše stanovništvo, prva je povoljnija cijena prijevoza, druga je opstanak komercijalno neisplativih linija na nađem ruralnom području i treća je da ćemo imati fleksibilniji sustav koji omogućava ovisno o potrebama terena, promjene linija – kazao je župan Marko Marušić i nastavlja. 

-Danas smo potpisali još tri dodatna ugovora sa prijevoznicima. Dva ugovora o sufinanciranju troškova prijevoza našim umirovljenicima na svim linijama i to u iznosu od 50 posto, s tim da umirovljenici imaju još dodatan popust od 10 posto, tako da će u konačnici plaćati samo 40 posto ukupne cijene karte na svim linijama unutar i izvan naše županije. Također potpisali smo i ugovor o financiranju troškova prijevoza učenika srednjih škola socijalne kategorije, taj prijevoz je sufinanciran 80 posto od strane države, a ovih 20 posto će osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija tako da će oni imati besplatan prijevoz – kazao je, između ostalog, župan Marušić. 

Nova mreža javnog županijskog linijskog prijevoza zahvaća i grad Bjelovar. 

-Hvala Županiji, županu Marušić i njegovim suradnicima na na ovom projektu kao i prijevoznicima. Grad Bjelovar aktivno se uključio u kreiranje linija prijevoza sa jednim ciljem, da zajedno sa našom Županijom, prijevoznikom Čazmatransom i prometnom strukom građanima grada Bjelovara prijevoz na području grada učinimo što dostupnijim i što boljim u sklopu županijske usluge linijskog prijevoza – kazao je zamjenik gradonačelnika Brajdić i nastavlja. 

-Sve to stvar koja će se još dograđivati, ali omogućili smo stanovnicima Bjelovara bolju povezanost prigradskih naselja sa samim središtem grada i u vršnom, prijepodnevnom vremenu između 6 i 8 sati i u vršnom poslijepodnevnom periodu između 14 i 17 sati uveli smo nove dodatne linije kako bi radno aktivno stanovništvo imalo mogućnost na posao ići autobusom i s posla se vratiti doma autobusom. Imali smo prije 20 godina javni prijevoz u gradu i znamo da nije to samo tako lako uvesti, uostalom on košta milijun eura. Međutim prije 20 godina on nije bio dovoljno učinkovit i mora je biti ugašen. Sada idemo opreznije i napravili smo prvi korak – kazao je, između ostalog, zamjenik gradonačelnika Brajdić. 

Damir Pavlović, direktor tvrtke Čazmatrans promet istaknuo je kvalitetnu suradnju koju imaju sa Županijom. 

-BBŽ je peta županija u Hrvatskoj koja je uvela javni prijevoz, a Čazmatrans vozi u svim tim županijama. U odnosu na ovih četiri županija, ovdje se i grad Bjelovar uključio na način da je svoje gradske potrebe predočio i uključio u projekt javne usluge što bi mogao biti model i za ostale županije koje će potpisivati poslije nas. Ovo je ugovor na dvije godine, nakon čega se mora pripremiti jedan međunarodni javni natječaj za provođenje javne usluge – kazao je, između ostalog, direktor Čazmatransa Pavlović. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!