Požar u BIM-u: Ozlijeđen je radnik, Fortenova tvrdi da nema opasnosti za ljude

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Do požara u zapuštenom zapuštenom industrijskom kompleksu bivše Bjelovarske industrije mesa u ponedjeljak ujutro došlo je prilikom demontaže opreme koju je Konzum prodao tvrtki Metal-mont, priopćili su iz Fortenova grupe.

Kao vlasnici objekta na kojem su se izvodili radovi, poduzimamo sve potrebne korake kako bismo bili dostupni svim odgovornim službama i lokalnoj zajednici, s ciljem što kvalitetnijeg upravljanja ovom situacijom, naveli su iz Fortenova grupe. U priopćenju su naveli da je tvrtka Konzum nedavno, kao vlasnik nekretnine, opremu proizvodnog pogona prodala tvrtki Metal-mont. Kupnjom opreme, tvrtka Metal-mont je preuzela i punu odgovornost za organizaciju i provedbu preuzimanja opreme na siguran način i uvažavajući sve propise iz područja zaštite na radu.

„Želimo naglasiti kako požar nije prouzročio opasnost za zdravlje ljudi. Budući da je tvornica prestala s radom prije otprilike 15 godina, u njoj nema nikakvih aktivnih tvari i supstanci te tekućina štetnih za zdravlje ljudi i kvalitetu okoliša. Iako je požar vrlo brzo lokaliziran, zbog udisanja dima nažalost je jedan radnik Metal-monta dobio liječničku pomoć i osjeća se dobro”, istaknuli su iz Fortenova grupe dodajući da je na požarištu trenutno u tijeku očevid policije i vatrogasaca, nakon čega će raspolagati i s dodatnim informacijama.

Prema prvim saznanjima koje su dobili od tvrtke Metal-mont, požar je izbio tijekom jutrošnjih radova na demontaži opreme, koju su provodili radnici Metal-monta. U priopćenju ističu kako im je izuzetno žao zbog izbijanja požara u bivšem proizvodnom pogonu Bjelovarske industrije mesa te se ispričavaju, prije svega svim stanovnicima Bjelovara i okolice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!