Međunarodni dan borbe protiv siromaštva: ‘Sve je veća potreba za dolaskom u Crveni križ’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Siromaštvo i slabije imovinsko stanje sve je veći problem današnjice, a upravo se 17. listopada u svijetu obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, gotovo sedam posto građana ne može si priuštiti adekvatno grijanje u najhladnijim mjesecima, a njih više od 15 posto kasni s plaćanjem obveza.

U bjelovarskoj pučkoj kuhinji pripremaju topli obrok za 60 korisnika dnevno, a osim pučke kuhinje, Župa sv. Antuna Padovanskog svojim korisnicima pomaže s pranjem rublja i održavanjem higijene. Njihov rad možete podržati donacijama prehrambenih, financijskih ili materijalnih sredstava. Osim u Caritas, sve više potrebitih pomoć traži u Crvenom križu.

– Svake godine sve je veća potreba za dolaskom u Crveni križ. Primijetili smo da to više nisu samo osobe bez primanja, već i oni s najmanjim ili nižim primanjima – kazala je ravnateljica bjelovarskog Crvenog križa Vida Malek i dodaje.

– Svake godine uoči Božića i Uskrsa podijelimo oko 1000 paketa za 400 obitelji, a kroz cijelu godinu podijelimo još stotinjak. Iz jednog trgovačkog centra dva puta tjedno dobivamo donacije kruha i peciva, dok donacije čipsa i mliječnih proizvoda dobivamo nekoliko puta godišnje.

Rad Crvenog križa možete podržati donacijama higijenskih i prehrambenih artikala, invalidskih pomagala, školskim priborom i rabljenom odjećom – ističe Vida i nastavlja.

– Prošli tjedan proveli smo akciju Solidarnost na djelu, a prikupljenih sredstava obiteljima u potrebi kupit ćemo školski pribor i novu obuću.

Pozivamo sve zainteresirane građane da se uključe u akcije Crvenog križa i pomognu sugrađanima u potrebi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!