Najstarija mještanka Velikog Grđevca proslavila stoti rođendan: Ovo je njezin recept za dugovječnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

– Nije jednostavno, ali nema tajne kako doživjeti stotu. Puno mi je to godina, čak ih se i bojim. Nemam ni savjet za mlade kako doživjeti stotu jer je novo doba drugačije od prošlih vremena. Iako neki kažu da je tajna u čašici rakije, to sigurno nije istina – ovako je najstarija mještanka Općine Veliki Grđevac, stogodišnja Tereza Popović odgovorila na pitanje kako doživjeti stotu. Kako kaže, tijekom tih sto godina je proživjela puno toga, a život joj je prije svega bio ispunjen radom.
– Svašta sam proživjela, ali sad bih morala misliti da se sjetim što je sve bilo. U svakom slučaju, puno sam radila. Od malena sam u poljoprivredi. Bilo nas je puno djece, a rano smo ostali bez majke tako da nije bilo lako. Davno sam imala muža, ali nismo imali djece. Danas smo ostale moja sestra Kata i ja – priča nam ova još uvijek vitalna starica koja dolazi iz Zrinske, točnije Zrinjanskih Brda. Kako kaže, danas ne radi ništa posebno.
-Samo mislim što ću jesti, ali nisam gizdava, a što mi skuhaju, to jedem. Jako sam zadovoljna što ne moram sama kuhati. Nekada sam kuhala žgance, grah, zelje i svi smo bili zadovoljni tom sirotinjskom hranom – priča ova stogodišnjakinja kojoj je ovaj okrugli rođendan čestitao i velikogrđevački načelnik Tomislav Pavlečić.
– Možemo se pohvaliti da u Općini Veliki Grđevac imamo mještanku koja slavi 100. rođendan. Ovo se ne vidi svakoga dana i zaista treba proslaviti, a slavljenici poželjeti prije svega dobro zdravlje, sreću i sve najbolje. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti barem još nekoliko rođendana. Djelatnice našeg Centra za pomoć i njegu će sestre Tereziju i Katu obilaziti i dalje baš kao i ostale pripadnike treće životne dobi s područja naše općine. Želja nam je našim najstarijim mještanima omogućiti pristojan i ugodan život – kazao je Pavlečić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!