Ovogodišnji literarni natječaj posvećen velikoj bjelovarskoj umjetnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ogranak Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora Bjelovar ove godine organizira drugi po redu literarni natječaj “Ljepota zavičajne riječi“ kojemu je, ističu u HPKZ-u promoviranje zavičajnosti i podsjećanje na ljude koji su obilježili razna područja života, a vezani su uz naš grad i županiju. Ovogodišnja tema natječaja je: Krajolici moga djetinjstva.

-Ove školske godine literarni natječaj posvećujemo velikoj hrvatskoj slikarici Nasti Rojc, rođenoj prije 140 godina u Bjelovaru. Nasta Rojc bila je iznimna umjetnica, prva školovana hrvatska slikarica koja je svojim djelima bila ispred svoga vremena. Njezina djela prikazuju povijesnu tematiku, gradske motive, portrete i autoportrete, a u pejzažne motive (Livada, Iz moga vrta, Zalazak na moru, Zima s gavranima, Klet u Narti, Pejzaž, Morski pejzaž, Zima) utkala je slike svojega djetinjstva – poručuju iz HPKZ-a Bjelovar.

U natječaju mogu sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske I inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, mogu pisati pjesme ili kratke priče na zavičajnom govoru ili hrvatskome standardnom jeziku. Uvjet je da radovi nisu javno izvedeni ili objavljeni. Stručno povjerenstvo izabrat će najbolje radove u tri kategorije ( 1. do 4. razred i 5. do 8. razreda osnovne škole te srednje škola). Svaka škola može prijaviti najviše 10 radova, a radovi se šalju online putem poveznice za prijavu. Rok za slanje radova je 5. studenoga 2023. Svečana dodjela nagrada održat će se krajem studenoga u Bjelovaru.

Više informacija potražite na stranici Ogranka

https://hpkzbjelovar.wixsite.com/…/2023-ljepota-zavi%C4…

Uz Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, podrška u organizaciji je Gradski muzej Bjelovar koji u svom sastavu ima Zbirku Nasta Rojc Galerijskog odjela te Erste banka i Auto kuća Cupan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!