[FOTO] Trećinu radova na međunarodnoj izložbi potpisuju bjelovarski gimnazijalci!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenici 4.d razreda prirodoslovno matematičkog smjera Gimnazije Bjelovar, na poticaj razrednice i profesorice informatike Mihaele Kelava krenuli su u novu školsku godinu kreativno i aktivno. Tijekom rujna, priključili su se natječaju za izradu digitalnih umjetničkih radova za međunarodnu izložbu ARt Future 2023. Tema ovogodišnje izložbe je Emocionalna i umjetna inteligencija uz pitanje “Koliko je umjetna inteligencija emocionalno inteligentna”. Nimalo lak zadatak učenika bio je kreativno se izraziti koristeći programe bazirane na umjetnoj inteligenciji.

Od svih pristiglih radova učenika iz cijele Hrvatske, odabrano je 65 njih koji su virtualno izloženi na lokacijama u Zagrebu.

-Smatramo fantastičnim uspjehom i dokazom kreativnosti naših učenika što su za izložbu odabrana čak 22 naša rada, trećina svih izloženih! Odabrani autori su Ema Pavić, Nika Juren, Paola Šojat, Elena Šoški, Karla Sabolović, Ivana Habalija, Tibor Mošmondor, Petar Bezjak i Eugen Petreković, s jednim ili više djela – kaže prof. Mihaela Kelava.

-Natječaj mi se odmah na prvu svidio, naučio sam nešto novo te sam oduševljen što je moj rad objavljen. Drago mi je da na informatici uvijek sudjelujemo u raznim inovativnim projektima – kaže učenik Petar Bezjak.

Ema i Nika također ističu važnost teme.

-Ovim projektom osvijestili smo važnost razvoja emocionalne inteligencije, a ispostavilo se da su tehnologija i emocije blisko povezane – kazale su bjelovarske gimnazijalke.

Lokacije na kojima su objavljeni radovi dostupne su na stranici https://artfuture.hr/hr/ kao i svi ostali detalji o cijelom projektu.

-S obzirom na velik broj naših radova, izložba će biti postavljena i u Bjelovaru na Trgu Eugena Kvaternika, a o točnom vremenu ćemo još naknadno obavijestiti građane putem medija. Za pregled radova potrebno je koristiti pametni mobitel s instaliranom aplikacijom Equinox XR koju su građani imali prilike ove godine upoznati i na Terezijani – zaključuje prof. Kelava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!