Bjelovarski studenti uskoro više neće morati plaćati skupi najam stanova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar u petak je prijavio projekt cjelovite obnove zgrade u Nazorovoj ulici vrijedan 5,3 milijuna eura na Nacionalni plan oporavka i otpornosti koja bi nakon obnove trebala postati studentski dom.

Podsjetimo, konstrukcijska obnova zgrade završila je krajem lipnja ove godine, koštala je 1,75 milijuna eura, a financirana je putem Fonda solidarnosti Europske unije.

„Veleučilište u Bjelovaru koje broji 800 studenata, dobit će moderni studentski dom sa novom menzom koju studenti do sada nisu imali i 35 soba sa 66 kreveta.
Sve potrebne dozvole su ishođene, očekujemo da će projekt biti odobren kroz nekoliko mjeseci te da ćemo na proljeće krenuti sa gradnjom. Naš grad konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad”, objavio je gradonačelnik Dario Hrebak na društvenoj mreži.
Kapacitet budućeg studentskog doma je 63 ležaja, s pripadajućom glavnom menzom za 110 osoba te brojnim drugim javnim sadržajima.

Prema ranijim najavama, novi studentski dom trebao bi profunkcionirati prije sljedeće akademske godine.

Studenti koji dobiju pravo na smještaj u studentskom domu neće više morati unajmljivati stanove i plaćati dosta visoku cijenu s obzirom na manjak ponude nad potražnjom.

Vrijedi napomenuti i da je prehrana za studente trenutno organizirana u restoranu udaljenom oko 1,5 kilometara od centra grada gdje je smještena zgrada Veleučilišta. S obzirom da se studentski dom gradi u centru, studenti bi u krugu od 200-tinjak metara imali sve potrebne sadržaje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!