Udruga žena Rovišće pokreće novu jesensku manifestaciju. Sve počinje sutra…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Kulturnom centru Rovišće sutra od 17 sati održava se prva Mala bučijada u toj općini (Bučijada će se održati u zatvorenom prostoru zbog najave kiše).

Ovu, moglo bi se reći i probnu manifestaciju, organizira Udruga žena Općine Rovišće, a predsjednica udruge Vesna Kovačević pojašnjava kako su se same članice udruge odlučile nešto organizirati kako bi pokazale što sve rade.

– Moje ženice iz Udruge uvijek kažu da se okolo nešto događa, a kod nas ništa, pa su predložile da nešto napravimo. I tako smo razmišljaše što napraviti, pa došle na ideju da napravimo jednu Malu bučijadu, za mještane naše Općine, ali i lokalne udruge. Pozvat ćemo u goste Udruge žena Gudovac, Cirkvena i Topolovac. Ponekad idemo kod njih, pa da im vratimo to što smo kod njih često u gostima – pojašnjava.

Osim udruga, predstavit će se i OPG-i.

– Bit će izložba jela od buče i njihova degustacija. Izložit ćemo naše rukotvorine, a radove će izložiti i Učenička zadruga Osnovne škole Rovišće. Izlagat će naši OPG-ovi, OPG Drvarić s bučinim uljem, OP Bruić ima med, OPG Đolan povrće i OPG Ledinski voće. Posjetitelji mogu pogledati izložbu Hrvatskog foto saveza: Bajke Gorskog kotara. Predviđena je jedna mala radionica, Boje jeseni, gdje će se izrađivati unikatne eko vrećice – kaže Kovačević.

Napominje da je ovo ipak Mala bučijada, pa su na nju pozvani mještani, a dogodine će, ako se pokaže interes, organizirati nešto veće i za širu publiku.

FOTO: Udruga žena Rovišće


PODIJELI S PRIJATELJIMA!