[VIDEO] Pjesma Marijana Javureka u nekoliko mjeseci na YouTubeu skupila 5,5 milijuna pregleda!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako je svojim sugrađanima i široj javnosti poznat kao autor ozbiljne glazbe i pjesama s kojima se tijekom godina predstavljao na brojnim festivalima, manje je poznato da Bjelovarčanin Marijan Javurek povremeno napiše i pokoju pjesmicu za djecu. Jedna od njih pak ovih dana na društvenim mrežama obara rekorde. Riječ je o simpatičnoj pjesmici o vlaku za najmlađe, lako pamtljivog naziva “Ću, ću, ću”, koja je u samo 9 mjeseci na YouTubeu zabilježila 5,4 milijuna pregleda!

-Napisao sam tu pjesmicu prije nekoliko godina i poslao je svom prijatelju Toniju Eteroviću. Već sam skoro i zaboravio na to, kad mi se prije otprilike godinu dana Toni javio s viješću da je pjesmicu uglazbio – priča nam Javurek.

Pjesmicu je otpjevao Dječji zbog Crescendo iz Siska, a vrijedni mališani snimili su spot koje je skupio nekoliko tisuća pregleda na YouTubeu, no pravi hit pjesma “Ću, ću, ću” postala je tek nakon što je objavljena na kanalu Menarta, u popularnoj rubrici EnTenTinići. U devet mjeseci broj pregleda skočio je na već spomenutih 5,4 milijuna.

-I ranije sam pisao pjesme za djecu, no ova je svakako najpopularnija. Drago mi je da se svidjela klincima – kaže bjelovarski umjetnik kojemu je, kako sam kaže, glazba obilježila čitav život. Bjelovarčanima je poznat kao osnivač jedne od prvih ‘kontinentalnih’ klapa u Hrvatskoj, Klape Bjelovar, a napisao je i brojne pjesme za druge izvođače. O jednom od njegovih najnovijih uradaka pisali smo i nedavno. Riječ je o pjesmi “Spomen” koju je posvetio bjelovarskim braniteljima. Otpjevao ju je Đani Stipaničev, a nedavno je u Bjelovaru održana promocija spota koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. A da osim odraslih, svojim pjesmama uspijeva oduševiti i malene, dokazuje upravo hit “Ću, ću, ću” koji možete poslušati u nastavku!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!