Bjelovarski Rambo! Evo kakvo sve naoružanje je policija pronašla kod 33-godišnjaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer su policijski službenici Policijske postaje Bjelovar temeljem naloga suda obavili  pretragu kuće u okolici Bjelovara, osobnog automobila i traktora kojima se koristi 33-godišnjak.

Prilikom pretrage je pronađeno i od 33-godišnjaka privremeno oduzeto oružje i streljivo koje je 33-godišnjak ilegalno posjedovao:

1 automatska puška M70 s 3 pripadajuća spremnika
1 automatska puška MP40 s 2 pripadajuća spremnika
1 zračna puška
1 revolver s 5 komada pripadajućeg streljiva i
128 komada streljiva raznog kalibra.

U pretrazi je od 33- godišnjaka oduzeto i oružje i streljivo koje je posjedovao uz dozvolu za držanje oružja, ali na nepropisan način:

2 puške s užlijebljenim cijevima
1 poluautomatska puška
1 puška s glatkim cijevima i
252 komada streljiva raznog kalibra.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske kažu da je protiv 33-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Za oružje koje je 33-godišnjak držao uz dozvolu, ali u suprotnosti sa zakonskim odredbama protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Prilikom pretrage je i od 29-godišnjaka koji neprijavljeno boravi na istoj adresi oduzeto 296 komada streljiva kategorije „A“ koje je građanima zabranjeno posjedovati. Protiv 29-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka.

FOTO – PU bjelovarsko-bilogorska


PODIJELI S PRIJATELJIMA!