Certificirana bjelovarska tvrtka nudi rješenja za digitalizaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U današnjem sve dinamičnijem poslovnom okruženju, optimizacija poslovanja i analiza podataka postali su bitni faktori za uspjeh poduzeća. Sada u Bjelovaru imamo tvrtku koja je jedina na području županije upisana u Katalog pružatelja usluga za Vaučere za digitalizaciju i to u dijelu za „Složena digitalna rješenja“.

Tvrtka Analitička rješenja Kristijana Kožića, konzultanta i analitičara s više od 15 godina iskustva u financijskom sektoru poduzetnicima pruža dublji, kvalitetniji i brži uvid u poslovanje zahvaljujući korištenju digitalnih rješenja.

„Postoji nekoliko razina kad govorimo o digitalizaciji poslovanja. Prvenstveno to ovisi o mogućnostima angažmana samog poduzetnika ili tvrtke. Na najjednostavnijoj razini izrađujem aplikaciju koja koristi podatke iz postojećih računovodstvenih programa. U tom slučaju angažman poduzetnika je minimalan a rezultat je izrada automatiziranih izvještaja. Najveća korist je u tome što se dobiju aktualni izvještaji i to po usporednim razdobljima. Vidi se točno kakva je situacija u ovom trenutku i može se reagirati ukoliko nešto nije kako treba“, pojašnjava Kožić.
Umjesto da čekaju mjesečna izvješća i stalno zivkaju knjigovođe, poduzetnici uz Kožićevu pomoć mogu vrlo brzo i bez previše vlastitog angažmana doći do zlata vrijednih informacija gotovo u realnom vremenu.

„Na prvom susretu dogovaramo se koje ćemo pokazatelje pratiti kako bismo došli do odluke koje će pomoći u postizanju boljih rezultata, a nakon toga preuzimam podatke iz dnevnog poslovanja i radim aplikaciju. Važno je reći da se izvještaji mogu napraviti bez obzira koji program tvrtka ili računovođa koriste. Već nakon mjesec dana ta aplikacija je funkcionalna otprilike 80 posto i nakon toga preostaju samo sitnija podešavanja”, pojašnjava Kožić, dodajući da tvrtke mogu digitalizirati poslovanje u nekoliko razina, ovisno o vlastitom angažmanu.

„U slučaju da se klijent odluči na višu razinu digitalizacije to zahtjeva veću suradnju njega i njegovih zaposlenika te njihovo sudjelovanje kroz duži vremenski period. Tada govorimo o uvođenju programskih rješenja kao što su ERP i CRM sustavi koji u sebi imaju module vođenja knjigovodstva, skladišta, nabave, prodaje i ostalih segmenata poslovanja u oblaku. Rezultat je potpuna optimatizacija poslovnih procesa kroz digitalizaciju.
Za ovakvo rješenje je potrebno nekoliko mjeseci, ovisno o kompleksnosti procesa kod samog klijenta. U tom slučaju radim sa timom ljudi kako bi klijent u konačnici dobio program ‘po mjeri’“, govori Kožić.

Jednom kada se podaci digitaliziraju, moguće je pregledavati i pretraživati bilancu, novčani tijek, pa i račun dobiti i gubitka čak i po danima. U operativnom poslovanju preko mobitela su mogući pregledi izvještaja kao što su stanja artikala na skladištu, potraživanja od kupaca, pregledi statusa narudžbi i slično. Upravo tako detaljan uvid u poslovanje omogućuje poduzetnicima pravovremeno prepoznavanje i reagiranje – poduzetnici mogu brže i kvalitetnije iskoristiti prilike, ali i odgovoriti na izazove.

S obzirom da je njegova tvrtka certificirana za digitalizaciju, klijenti mogu ostvariti pravo na bespovratne vaučere (do 60% vrijednosti projekta) te na taj način dodatno uštedjeti. Kao osnovnu prednost digitalizacije poslovanja uz njegovu pomoć, Kožić navodi smanjenje neizvjesnosti u poslovanju poduzeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!