Kulturna udruga ‘Tonska’ priprema ‘Open mind’ fest. Evo svih detalja…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kreativna bjelovarska udruga ‘Tonska’ u subotu (28. listopada) organizira organizira ‘Open mind’ festival. Ovaj fantastični i zanimljivi festival će biti održan u prostoru Udruge ‘Tonska’ na adresi Augusta Šenoe 33. 

Razgovarali smo s članicom Udruge Aleksandrom Keserin koja nam je najavila brojna događanja za vrijeme festivala. 

-Drugu godinu za redom nam je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske odobrilo projekt ‘Open mind Fest’ što znači da je prepoznat i to nam je iznimno drago. Festival se sastoji od dva dijela, prvi dio su radionice za djecu, a drugi je za odrasle – kaže nam Aleksandra i nastavlja. 

– Na radioničkom dijelu imat ćemo lutkarsku predstavu za djecu o mitološkim bićima Bilogore koju će odigrati Udruga žena Gudovac, a nakon predstave članice Udruge održat će i radionicu izrade kazališnih lutaka. Također, radionicu izrade kazališne scenografije i kostimografije će održati profesionalna kazališna scenografkinja Ines Zrnc Gregorina. Udruga pedagoga tehničke kulture BBŽ će imati radionicu crtanja 3D olovkama. Mi iz Udruge Tonka ćemo održati radionicu dubljenja bundeva i foto kutak – pojasnila je Aleksandra koja kaže da to nije sve. 

-U drugom dijelu koji je za odrasle, Goran Iličić predsjednik kluba ‘Nordic walking Obzor Bjelovar’ održat će predavanje o nordijskom hodanju. Nakon predavanja će zainteresirani moći otići u nordijsku šetnju po gradu, a prema njihovoj klupskoj tradiciji, šetnja će biti pod maskama. Nakon šetnje je povratak u Udrugu gdje nas čeka koncert bjelovarske rock grupe Funk’o Phobia – zaključila je Aleksandra. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!