Hrebak: Umjesto argumenata, oporba je jučer u Saboru pokazala nepoštovanje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučerašnji performans dijela oporbe u vidu lupanja po klupama za vrijeme premijerova podnošenja izvješća o radu Vlade u Saboru bio je glavna tema sinoćnjeg HTV-ovog Otvorenog. Tu su temu komentirali Damir Habijan (HDZ), Arsen Bauk (SDP), Mario Radić (DP) te Dario Hrebak (HSLS). Bjelovarski gradonačelnik pritom je istaknuo kako se na nečuven potez dio oporbe vjerojatno odlučio u nedostatku protuargumenata za ono što je prezentirao premijer Plenković.

-Premijer je u Sabor došao oboružan podacima o dobrome koje smo mi radili četiri godine, a od oporbe se očekivalo da se tome suprotstavi argumentima. Umjesto toga, dio oporbe je čitav sat vremena iskazivao nepoštovanje prema govorniku, premijeru – kazao je Hrebak, dodajući kako hrvatski građani sve više gledaju “parlament koji nije parlament”.

Kazao je u kako je jučer u Hrvatskom saboru od ranog jutra vladala nesvakidašnja atmosfera.

-Od jutra se moglo osjetiti da se misli nešto inscenirati od strane radikalne oporbe – rekao je Hrebak, naglasivši kako nisu svi oporbeni klubovi sudjelovali u jučerašnjem opstruiranju premijera te kako su se neki suzdržali od lupanja, poput Socijaldemokrata. Zaključio je kako “mi nemamo oporbu, nego oporbe”.

-Nije bilo ugodno i većina medija nije vidjela da je Grmoja otišao na lijevu stranu, nešto dobacio kolegi Đakiću tako da je gotovo došlo do fizičkog obračuna, otkrio je Hrebak.

Ponašanje dijela oporbenih zastupnika osudio je i HDZ-ov Habijan, dok je DP-ov Radić poručio kako ne želi zauzimati stranu te je kazao da u Hrvatskoj ima važnijih problema. Bauk (SDP) je pak za jučerašnji incident optužio potpredsjednika Sabora Željka Reinera za kojeg drži da je neopravdano oduzeo riječ zastupniku Marijanu Pavličeku (HS), što je bio okidač za pokretanje kaosa u sabornici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!