[FOTO] Slovenci posjetili Čazmu, evo što ih je posebno oduševilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavnici Općine Radlje ob Dravi na čelu s načelnikom načelnikom Alanom Bukovnikom ovih su dana posjetili Čazmu te se upoznali s najvećim tamošnjim projektom Čazma Natura. Bila je ovo prilika za obilazak nekoliko lokacija – Medjame, Vustje i neizostavni biološki bazen.

Inače, ova slovenska Općina i Grad Čazma u svibnju 2012. godine potpisali su Povelju o prijateljstvu. Otada su zajedno proveli nekoliko projekata, a najvažnije za spomenuti je da su upravo oni bili primjer po kojemu je Čazma izgradila prvi javni biološki bazen u Hrvatskoj, na kojemu je kasnije temeljen cijeli projekt Čazma Natura, najveći u čazmanskoj povijesti.

– Također, one među njima, koji proteklih godina još nisu bili u Čazmi, upoznali smo s našom kulturnom i povijesnom baštinom – Crkvom sv. Marije Magdalene i Gradinom, a posjetili smo i imanje obitelji Salaj gdje su u tijeku zadnje pripreme za ovogodišnju Božićnu priču, ali i gdje nastaju jedinstvene drvene skulpture Martina Reichmanna i Alena Salaja – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i dodao kako mu je drago što je Čazma u poziciji kad može pokazati svoje uspješne projekte slovenskim prijateljima koji su do sada u tome uvijek prednjačili.

– Projektom Čazma Natura dostigli smo ih u tom smislu pa čak iznjedrili i neke projekte koje će oni sada “prepisati” od nas što mi je izuzetno drago – zaključio je Pirak.

 

Foto: Grad Čazma

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!