Darfest u Daruvaru večeras slavi punoljetnost još jednim odličnim izdanjem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Daruvaru u 20 sati večera počinje 18. festival zabavne glazbe u Daruvaru, poznat i pod nazivom Darfest.

– Ove godine ćemo čuti 18 novih skladbi koje izvode nove zvijezde iz Hrvatske i Slovenije. Susjedi su jako zainteresirani za Darfest, pa nam četvero izvođača dolazi od tamo. Izdajemo i promo CD. Gošća večer i članica žirija je Mija Dimšić. Svake godine imamo jednu etabliranu zvijezdu koja je na toj funkciji, a prošle godine to je bio Jacques – najavljuje Nedjeljko Pajtak, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, u ime organizatora.

Uz to, treba pojasniti kako je kroz povijest Darfesta, koji je imao i prethodnika, na daruvarsku pozornicu stalo mnoštvo mladih zvijezda koje su kasnije probile svoj put na nacionalnoj sceni.

– Darfest je nastavak predratnih “Audicija amatera” na kojima su bili i Severina i Giuliano. Što se samog Darfesta tiče, valja istaknuti nastup Bojana Jambrošića koji je i pobijedio na ovom festivalu. Nastupala je i Nina Kraljić, hrvatska predstavnica na Eurosongu, ali i Filipa Hozjaka iz Četiri tenora. Uz to, i ove će godine nastupiti neka imena čiji se spotovi vrte na glazbenim televizijama – pojašnjava Pajtak.

Ulaznice se mogu kupiti prije početka festivala, od 18 sati na blagajni kina. Festival počinje do 20 sati. Žiri će na njemu proglasiti i dobitnika Grand Prixa, drugo i treće mjesto, te nagrade za najbolji scenski nastup, interpretaciju i tekst, no proglasit će i pobjednika online glasovanja za kojeg je publika mogla glasati na Facebooku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!