Učenici IV. OŠ Bjelovar natjecali se tko će skupiti više hrane i potrepština za pse u azilu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, u IV. osnovnoj školi Bjelovar organizirali su natjecanje u količini prikupljene hrane i opreme za azil „Šapa“. Učenici su svaki dan mogli pratiti poredak svog razreda i do zadnjeg dana trajala je borba za svaki kilogram.

-Također su pobliže upoznati s pojmom azila i stanarima azila „Šapa“. Saznali su da svaki pas u azilu ima svoju tužnu priču, da su ih tukli, izgladnjivali ili naprosto odbacili jer su se razboljeli. Saznali su da se Meda boji djece jer su djeca prema njoj bila posebno okrutna. Da su Žuju odgajali elektrošokovima u vrat te da ona danas ne voli ništa oko vrata, čak ni običan zagrljaj, ali da je najveća maza u boksu i obožava češkanje. Naučili su da svaka grubost ostavlja trag i mijenja, ali i da briga, ljubav i obično češkanje i samo bivanje u blizini tih pasa liječi. Oni, premda s ožiljcima, ponovo postaju najbolji čovjekov prijatelj – pojasnila je školska psihologinja Romana Bićan.

Učenici, roditelji i učitelji škole prikupili su zajedno 700 kilograma hrane za pse. U natjecanju je uvjerljivo pobijedio 8.e razred koji vodi razrednik Goran Juren s prikupljenih 112 kilograma.

– Naravno, bili smo u azilu i uživali u druženju sa psima koji reagiraju drukčije od ostalih pasa, kojima u očima vidiš potrebu za nježnošću i koji neće otići jer im je nježnosti dosta. Uživali smo u malim sjenama koje su nas posvuda pratile. Neki od nas našli su svog psa, neki dva, neki su odlučili pomagati azilu kako god mogu – objašnjava Bićan, koja se zahvalila i roditeljima koji su podržali akciju, a čija su djeca dobila priliku osjetiti sreću i ponos jer su pomogli te učinili nešto korisno.

FOTO: IV OSNOVNA ŠKOLA


PODIJELI S PRIJATELJIMA!