Mrzlečki: Evo koliko intervencija na dan u prosjeku odrade ekipe bjelovarske Hitne

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dva dana nakon prosvjeda zaposlenika bjelovarske ispostave Zavoda za hitnu medicinu BBŽ koji se protive zbrinjavanju pacijenata u svojoj ambulanti, i dalje je u zraku ostalo pitanje – hoće li Zavod preuzimati dio pacijenata s OHBP-a i onih koji samoinicijativno dođu u Zavod ili ne? Ako se pita ravnatelja Zavoda Nenada Mrzlečkog – hoće. Bez obzira na ovotjedni prosvjed, kaže Mrzlečki, svi zaposlenici Zavoda odgovorni su ljudi i svjesni da moraju pružiti pomoć svakome tko zakuca na njihova vrata.

-Nikome nije u interesu da se opterećenje s OHBP-a samo preseli u Zavod, no moramo pomoći jedni drugima i niti u jednom trenutku nije bio cilj slati u Zavod velik broj pacijenata. Isto tako, pacijenti koji sami dođu u Zavod moraju biti primljeni i pregledani te, prema potrebi, upućeni u bolnicu – kaže Mrzlečki.

Za razliku od zaposlenika, ravnatelj Zavoda smatra kako prostora i vremena u Zavodu za to ima.

-Na nedavnom prosvjedu nekoliko puta se spomenuo prošli ponedjeljak kada su u Bjelovaru bile 24 intervencije. Međutim, to je iznimka. U prvih devet mjeseci ove godine bjelovarski Tim1 imao je 1875 intervencija, što je u prosjeku sedam intervencija u 24 sata. Prosjek Tima 2 kreće se između 4 i 5 intervencija u danu. Dakle, mislim da prostora za prijam i obradu određenog broja pacijenata u ambulanti ima – tvrdi Mrzlečki.

On ponavlja kako se time od zaposlenika Hitne ne traži ništa što već nije regulirano zakonom i postojećim pravilnicima.

-Na prosvjedu se stalno spominjala neka odluka na temelju koje bi se ovako ustrojio posao. No, nema nikakve nove odluke, stvari i drugdje funkcioniraju tako, počevši od naših ispostava, do ostalih gradova u Hrvatskoj – kaže Mrzlečki, demantirajući i tvrdnju prosvjednika kako je dogovoreno da se u Zavod šalju pacijenti 4. i 5. kategorije. Tijekom razgovora između uprava bolnice i zavoda, kaže, nije ni bilo riječi o tome, a osim njega, ovakav način suradnje dviju zdravstvenih ustanova podržalo je i Stručno vijeće Zavoda. Prosvjed, pak, nije podržao niti jedan liječnik zaposlen u Zavodu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!