[FOTO] Pod zemljom skrivao 1,3 tone duhana, država izračunala koliko joj duguje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Carinski službenici su na bjelovarskom području u skrivenoj podzemnoj prostoriji pronašli gotovo 1,3 tone duhana i opreme za obradu istog, izvijestilo je danas Ministarstvo financija. Za otkriće su zaslužni djelatnici Službe za mobilne jedinice Varaždin uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „ARWEN“.

Duhan je pronađen prije tri dana, 27. listopada, kada su carinici izvršili pretragu stambenih i drugih objekata na širem bjelovarskom području u vlasništvu hrvatskog državljanina, otprije poznatog po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima.
-Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče, pronađeno je 11 kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1.208,20 kg duhana u listu, 8 PVC vreća ispunjenih s ukupno 71,30 kg sitno rezanog duhana, dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu – stoji u izvješću Carine.

‘Palom’ Bjelovarčaninu ne piše se dobro.
-Područna jedinica – Služba za mobilne jedinice Varaždin će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. stavak 1. Kaznenog zakona, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.054,93 EUR – kažu u Carini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!