Gužve na grobljima: Policija upozorila na što trebate pripaziti u prometu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Brojni građani u znak sjećanja na umrle i poginule u narednim danima pohode groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, stoga se na području cijele Hrvatske očekuje povećan promet vozila i kretanje građana Povećane gužve uobičajeno se očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga će policijski službenici radi maksimalne sigurnosti i protočnosti prometa pojačano pokrivati dolazne ceste grobljima.

– Ni ove godine neće biti posebne regulacije prometa u zonama groblja, ali će zbog izbjegavanja zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja policijski službenici, po potrebi, tjelesno regulirati prometa. Policija će pri tome postupati i prema svim sudionicima u prometu koji ometaju normalan tijek prometa ili grubo krše prometne propise – otkrivaju iz PU bjelovarsko-bilogorske uputivši apel svim vozačima da poštuju prometnu signalizaciju, a pješacima da budu oprezni.

– S obzirom da će se veći broj ljudi uputiti na groblja pješice, pješake upućujemo na povećani oprez pošto uz većinu groblja ne postoje izgrađeni nogostupi, pješačke staze te su se pješaci prisiljeni kretati uz rub prometnice. Stoga posebno upozoravamo pješake na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila – upozoravaju iz policije dodavši još jedan savjet, a ovaj se odnosi na zaštitu od provala u automobile. Naime, u dane blagdana Svih svetih učestalije se čine kaznena djela krađe i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine.

– Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile zaključavaju te da u njima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete kao što su osobni dokumenti, torbice, mobiteli i novčanici. Također, savjetujemo građanima da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljivi, kao i da vozila parkiraju na sigurnom mjestu – ističu iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!