Drska krađa na groblju: Zanima me, sakupljaš li to pomalo za svoj grob?!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ti… Koji već godinama kradeš cvijeće na groblju… Zanima me, sakupljaš li to pomalo za svoj grob? Ili te nečastivi kojem si prodao dušu tjerana to? Što čovjeka natjera na takvu ogavnost? Zašto? Ovim riječima se putem Facebooka još uvijek nepoznatom lopovu koji je ukrao cvijeće s groba njoj bliske osobe obratila jedna gospođa. Ova krađa se dogodila na području Općine Velike Trojstvo, no sudeći po komentarima ispod objave ovaj slučaj, nažalost, nije usamljen.

– Ta smeća od ljudi ne kradu samo cvijeće, već sve što se da ukrasti – od ugrađenih vaza i svijećnjaka, lampaša, stakla ili zvona, sve baš sve. Da mogu i cijeli spomenik bi ukrali. I kod mojih roditelja prije dvije godine su ukrali vazu i svijećnjak – stoji u jednom od komentara ispod objave.

Iako iz policije doznajemo kako ove godine uoči blagdana Svih svetih još nije bilo prijavljenih krađa, one se sasvim sigurno događaju. Potvrđuju to primjeri iz prijašnjih godina kada je prijava bilo, no činjenica je da se lopovi iz ovakvih slučajeva vrlo teško pronalaze. Upravo zato će u narednim danima u ophodnje na grobljima na području Bjelovarsko-bilogorske županije biti pojačane. I to ne samo na samim grobljima, već i na parkiralištima ne bi li se na taj način pokušale spriječiti krađe iz parkiranih automobila.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!