Hrabra Maša zvijezda je bjelovarskog HGSS-a, a sada i nacionalne televizije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Toplu priču o potražnom psu bjelovarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja donosi HTV. Uvježbavajući se za stjecanje licencije, Maša se ozbiljno ozlijedila. Pala je s četiri metra i slomila dvije noge. Teško da bi Maša preživjela da se nisu pojavili dobročinitelji koji su je spasili.

Maša je potražni pas s četiri godine staža u bjelovarskom HGSS-u, javlja HTV.

Pomagala je Maša nebrojeno puta u različitim akcijama svojim prijateljima iz bjelovarskog HGSS-a, a kad joj je nakon pada s ruševne zgrade život visio o koncu, prijatelji su joj pomogli. Samoborski veterinar Tomislav Planinić operirao je Mašu i omogućio da ponovno, zasad bar šepajući, hoda.

– Stabiliziramo šapu da može jednostavno koristiti jer nam obje prednje noge nisu bile funkcionalne, trenutno je to funkcionalno i funkcionira u ortozi i nadali smo se i nadamo se još uvijek da će srasti te da će jednog dana bez toga funkcionirati, objasnio je.

Ortopedska pomagala

Ništa ne bi bilo bez Mislava koji izrađuje medicinska ortopedska pomagala za ljude, ovaj je put napravio ortozu za Mašu.

– Odlučili smo da i mi kao zajednica nešto vratimo HGSS-u. Našli smo rješenje, stabilizirali smo HGSS-ovog psa u nadi da će rehabilitacija ići u pravom toku. Trenutno to ide, ide u redu, iako će vrijeme pokazati svoje, Mislav Kadić iz Plasting ortopedije u Zagrebu.

Okupili su se bjelovarski HGSS-ovci nakon Mašina povratka ne bili zajednički zahvalili dobročiniteljima Tomislavu i Mislavu. I svi su sretni što su ponovno na okupu, a najviše Mašin vodič Stevica.

Voditelj psa: Ona je moj potražni partner, do kraja zajedno

– U ovom trenutku oporavak dobro napreduje, sada je to već više od 10 mjeseci, plus operacije i dodatne stvari. Ja mislim da će ići na bolje. Ona je moj potražni partner i u dobru i u zlu, do kraja, rekao je Stevica Neralić, voditelj potražnog psa Maše, iz HGSS-ove stanice u Bjelovaru.

Nakon teške ozljede Maša više neće moći biti potražni pas, no zauvijek ostaje članica bjelovarskog HGSS-a, što je dokaz da se dobro dobrim vraća, javlja HTV. Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

Foto: HTV screenshot


PODIJELI S PRIJATELJIMA!