Hrebak: Penavin potez nije pametan, pa 1991. godine smo se borili protiv jednoumlja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Podjele uoči 18. studenog, Dana sjećanja za žrtvu Vukovara i Škabrnje, bile su glavna tema sinoćnje emisije “Otvoreno” na HTV-u u kojoj je, uz Freda Matića (SDP), Stipu Mlinarića (DP) i Antu Deura (HDZ), gostovao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS). Saborski zastupnici su komentirali istup vukovarskog gradonačelnika Ivana Penava koji je poručio kako svi koji ne odobravaju njegovu odluku da ovogodišnju Kolonu sjećanja predvode pripadnici HOS-a u Vukovar nisu dobrodošli. Hrebak je tu poruku osudio.

– Mislim da ovo što je napravio gospodin Penava, nije dobar politički potez. Mislim da time pokazuje kapacitet koji nema, da bi bio nacionalni političar. Mislim da nema odgovornost kao gradonačelnik Vukovara, kazao je.
Ustvrdio je kako u Bjelovaru žive desetine nacionalnih manjina te da dijeljenje istih na dobrodošle i nedobrodošle ne bi bila dobra poruka.

– Ja sam gradonačelnik grada koji ima 21, 22 nacionalne manjine koje žive u Bjelovaru. Zamislite kakav bi to gradonačelnik ja bio kada bih ih dijelio na to tko je dobrodošao, tko je dobrodošao da tu živi ili to mi je više ili manje drag. Mislim da time ne šaljemo dobru poruku, poručio je.

– Vukovar je mjesto posebnog pijeteta, pobjede, žrtve i jedino mjesto u Hrvatskoj koje se u niti jednom trenutku ne smije ni u kojem trenutku staviti u kontekst politike, rekao je Hrebak.
Drago mu je kako je kazao, da je Mlinarić pozvao ljude da “ne dolaze mjeriti visinu kukuruza u Vukovaru” te dodao kako se Hrvatska 1991. godine borila i izborila protiv jednoumlja.

– Drago mi je da je Stipe Mlinarić rekao da ne treba mjeriti visinu kukuruza u Vukovaru, ali nije dobro da su dobrodošli samo oni koji misle kao i on, rekao je.

– Mi smo se 1991. godine borili protiv jednoumlja. Mi smo se izborili da maknemo jednoumlje u prošlost. Nešto što nije u javnosti iskazano, a mislim da je to jedan ne baš suviše pametan politički potez, gospodin Penava je rekao jednu rečenicu koja je suvišna: I veleposlanicima isto tako poručujem. To je preneodgovorno za jednog nacionalnog političara, zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!