Ostalo još malo mjesta na poznatoj bjelovarskoj IT konferenciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar će i ovog prosinca ugostiti vrsne predavače iz tech i IT svijeta. Ovogodišnji B:IT.con održat će se 9. prosinca, a više o programu rekao nam je prodekan Veleučilišta u Bjelovaru, Zoran Vrhovski.

-B:IT.con je IT tech konferencija koja sad već petu godinu organiziramo u gradu Bjelovaru. Organizator konferencije je Veleučilište u Bjelovaru, suorganizatori su Tehnološki park u Bjelovaru i Tech 43, zajednica IT i tech entuzijasta u gradu Bjelovaru. Također, Grad Bjelovar priključen je u suorganizaciju te je ujedno i glavni pokrovitelj ove konferencije.

-Ova konferencija održati će se 9. prosinca 2023. godine. Imat ćemo 8 predavača i bit će vrlo interesantno. Teme su već objaljvene na našoj stranici www.bitcon.hr. U prvih četiri dana prijava imamo već preko 200 prijavljenih sudionika tako da je interes zapravo nikad veći za ovu konferenciju.

Za sudjelovanje na konferenciji nije potrebno plaćati kotizaciju, svi zainteresirani mogu se prijaviti na https://www.bitcon.hr/registrations/new, a iz organizacije napominju kako su sudionicima priredili i prigodne poklone.

-Zainteresirani se mogu prijaviti dok ne napunimo kvotu od 300 – 350 ljudi koliko stane u Dom kulture, tad ćemo zaustaviti prijavu jer fizički ne možemo primiti toliko ljudi.

-Naša keynote predavačica je Danijela Jović, voditeljica tima koji će lansirat prvi hrvatski satelit u prvom kvartalu 2024. godine. Ona će predstaviti prvi hrvatski satelit te zapravo i objasniti koje su moguće prilike za Republiku Hrvatsku u tom području satelita koji se danas na veliko lansiraju u orbitu.

Među brojim kvalitetnim predavačima, posjetitelji će moći prisustvovati i predavanju Vjeke Kužine koji će predstaviti projekt koji je osvojio nagradu na ovogodišnjem “Idea Knockoutu”, a radi se o korištenju umjetne inteligencije u svrhu produljenja ljudskog vijeka. – objašnjava Vrhovski i dodaje:

-Ove godine i naš jedan nastavnik će držati predavanje, to će biti naš voditelj studija računalstva Tomislav Adamović koji će predstaviti prilike potencijalnih poslodavaca koji sjede u publici, odnosno, na koji način mogu doći do naših studenata i povezati se s Veleučilištem u Bjelovaru.

-Ove godine imamo i alumni studenta mehatronike, Antonio Radić. On je Bjelovarčanin koji radi u jednoj austrijskoj firmi koja proizvodi čipove. Dakle, očekuju nas jako zanimljive teme. – zaključio je prodekan.

FOTO: Facebook B:IT.con


PODIJELI S PRIJATELJIMA!