Veliko srce ljubitelja oldtimera: Evo kako su Kurble pomogle SOS Dječjem selu Ladimirevci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Old Timer Klub Kurbla jedan je od najaktivnijih u Gradu Garešnica. U nizu akcija koje organizira i u kojima sudjeluje tijekom godine najznačajnije mjesto pripada humanitarnom oldtimer maratonu za SOS Dječje selo Ladimirevci. Nedavno je ovaj hvalevrijedan maraton održan po sedmi put. Na njemu je sudjelovalo 11 oldtimer i dva moto kluba iz cijele Hrvatske. Maraton je, tradicionalno, krenuo iz Garešnice, klupske kuće u Kajgani.
-Prva stanica maratona je bila kod Oldtimer kluba Classic 99 Nova Gradiška gdje su nas domaćini tradicionalno dočekali sa slatkim i slanim kolačima. Sljedeća stanica je bila MK „Independent Čopor“ Požega gdje nas je čekao odličan ručak. Zadnja stanica prije dolaska u SOS Dječje selo Ladimirevci bila je u Našicama gdje nas je počastio Čedomir Ivanković – priča Boro Golenko, predsjednik OTK Kurbla Garešnica.

Dječja sreća

Sudionike ovog hvalevrijednog i nesvakidašnjeg maratona u SOS selu u Ladimirevcima dočekalo je dječje veselje i sreća.
-Djeca su jedva dočekala da mogu vidjeti naša vozila, sjesti u njih pa čak i potrubiti njihovim sirenama. Nakon što smo istrpali pet kombija punih prikupljenih stvari, ravnatelj SOS Dječjeg sela Zoran Relić je pozdravio sve sudionike i zahvalio na dolasku, uloženom trudu i prikupljenim donacijama. Ni ove godine nije izostalo druženje po SOS kućama gdje su nas SOS mame i tete dočekale s finim kolačima, kavom i sokovima – kaže Golenko.

Ovom humanitarnom akcijom prikupljeno je 4545 eura te još 1250 eura izravnom uplatom na račun Sela od strane Grand Dalewest d.o.o. koju je osigurao Silvio Šavorić iz USV Bjelovar tako da je ukupna donacija dosegla 5795 eura.
Predsjednik OTK Kurbla Boro Golenko i ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u maratonu i svojim donacijama razveselili djecu i pomogli lakšem radu SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Izložba vozila

Spomenimo da je Oldtimer klub Kurbla osnovan 2005. godine. Odmah po osnivanju organizirali su u Garešnici izložbu oldtimer vozila i rally starih automobila. Danas klub okuplja 60-ak članova iz Zagreba, Kutine, Popovače, Novske, Bjelovara, Križevaca i 15-ak iz Garešnice. Svi članovi imaju barem dva – tri stara vozila, dakako u voznom stanju. Posebna priča u klubu su stari traktori. Članovi kluba imaju 15-ak oldtimer traktora, od kojih su neki jedinstveni i van Hrvatske.

Tijekom godine članovi kluba redovito idu na susrete i u posjete prijateljskim klubovima po cijeloj Hrvatskoj, ali i izvan nje. Godišnje sudjeluju i na više od pedeset takvih susreta i sajmova starodobnih vozila. Godinama za Garešničane organiziraju oldtimer izložbe i oldtimer rally.
Ponos kluba je klupska kuća u Kajgani, koju su napravili i koju još uređuju, a u kojoj je i ove godine, poslije humanitarnog maratona, završio dio sudionika na večeri, druženju i razmjeni iskustava.


Tekst: Siniša Slavinić

Foto: OTK Kurbla Garešnica

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!