Klobučar: ‘Bilogoro, u srcu te nosim’ prešao je zavičajne granice!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ove nedjelje u školsko-sportskoj dvorani od 19 sati počinje osmo izdanje etno festivala “Bilogoro, u srcu te nosim”, koji se kroz godine, priča umjetnički direktor festivala Slaven Klobučar, ipak mijenjao.

– Prvi festivali koji su organizirani su zamišljeni da se na njima izvedu postojeće pjesme koje su ili posvećene Bilogori, ili su pjevači koji su ih izvodili s našeg područja. Kad smo festival pretvorili u natjecanje, prvih nekoliko godina su bile skladbe posvećene Bilogori – više ili manje maštovite. Ali, odlučili smo olakšati tekstopiscima, pa smo omogućili umjetničku slobodu – pa su teme, priča Klobučar i ljubav, ali i neke tradicije i nostalgije za nekim drugim vremenima.

Ni ove godine nije bilo jednostavno odabrati tko će sve nastupati na festivalu.

– Trebalo je izabrati 16 pjesama za festival, ali pristiglo ih je toliko kvalitetnih, da smo prekoračili taj broj, pa će se ove godine izvesti 18 pjesama. Teme tih pjesama su različite i nisu samo Bilogora – pojašnjava Klobučar.

Program vodi Branko Uvodić, a ove godine glazbeni gost je Viktorija Kulišić Đenka, koju prati tamburaški sastav Divne godine iz Zagreba. Same izvođače prati Festivalski orkestar.

Ulaznice su u prodaji, jedna košta 3 eura i po svoj primjerak možete u subotu na gradsku tržnicu u Bjelovaru od 9 do 13 sati ili ih možete kupiti u zgradi Općine Veliko Trojstvo. No, ako nešto ostane, moći će se kupiti i na samom ulazu.

– Da je Festival vrhunske kvalitete, potvrđuje činjenica da već drugu godinu imamo pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskog Sabora, Gordana Jandrokovića. To nas raduje i daje nam elan da je festival prešao lokalne granice i postaje prepoznatljiv na nacionalnoj razini, a to nam je i bio cilj – pojašnjava Klobučar.

O popularnosti festivala svjedoči i činjenica da će u nedjelju stići autobusi iz brojnih dijelova Bjelovarsko-bilogorske županije, poput onoga iz Velikog Grđevca, ali dolaze i gosti izvan županije.

– Iz Zagreba je najavljen autobus posjetitelja, a već su rezervirali ulaznice. Veseli nas što imamo publiku i u glavnom gradu – napominje.

Uz to, organizirane su dvije linije za lokalne gledatelje. Jedna kreće iz Daskatice u 17 sati i prolazi kroz Štefanje i Nartu, te staje dva puta u Bjelovaru – kod Sokolane i Dvorane europskih prvaka odakle autobus kreće od 17:30. Druga linija kreće u 18 sati s ugibališta kod Sokolane, a u 18:10 bit će kod Dvorane europskih prvaka, nakon čega ide u Veliko Trojstvo. Nakon festivala, osigurane su povratne linije s istim stajalištima.

FOTO: Bilogoro, u srcu te nosim


PODIJELI S PRIJATELJIMA!