Sutra edukacija o najaktualnijoj poljoprivrednoj temi u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu organizira edukaciju na temu sprječavanja širenja afričke svinjske kuge. Održat će se u petak, 3. studenog 2023. godine, s početkom u 12 sati u Velikoj dvorani Bjelovarskog sajma u Gudovcu, Gudovačka ulica 1 D, Paviljon 1 (I. kat).

Edukacija je namijenjena uzgajivačima svinja, lovcima kao i svoj zainteresiranoj javnosti, sve kako bi uzgajivači svinja bili na vrijeme educirani, prije eventualne pojave afričke svinjske kuge na području naše županije.

– Kroz edukaciju će stručnjaci iz Hrvatske agencije za poljoprivrednike i hranu govoriti kako poljoprivrednici mogu zaštiti sami sebe, ali i sve druge uzgajivače svinja. Samo postupak prekategorizacije koja se zahtijeva od poljoprivrednika nije toliko kompliciran, no treba se uzeti u obzir da određeni elementi koji se trebaju ispuniti nisu jeftini. Vjerujem da se većina tih zahtjeva može ispuniti korak po korak. Znam da su naši poljoprivrednici dobro organizirani i da paze na biosigurnost, ali vjerujem da postoji određenog prostora za napredak – kazao je županijski pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!