[FOTO] Prgomelje dobilo novo igralište, povodom otvorenja školarci pripremili bogat program

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Područna škola Prgomelje dobila je novo igralište vrijedno 63 i pol tisuće eura. Danas su ga obišli bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim zamjenikom Igorom Brajdićem te predstavnicima Mjesnog odbora Prgomelje na čelu s predsjednikom Marijanom Špoljarićem. Radovi su obuhvaćali iskop, podlogu, asfaltiranje, iscrtavanje terena, postavljanje ograde, nogometnih golova, košarkaških koševa te postavljanje zaštitnih mreža.

– Ovdje smo, u suradnji s Mjesnim odborom Prgomelje, odlučili napraviti pravo sportsko igralište kako bi mlađi stanovnici Prgomelja imali priliku baviti se sportom. U neposrednoj blizini je smještena i škola, a sada će školarci moći nastavu tjelesnog imati na novom igralištu. Samu zgradu škole smo prijavili na natječaj za energetsku obnovu. Ona je prošla, a trenutno se nalazi na rezervnoj listi. Nadam se da ćemo to uspjeti riješiti, a kada tome dodamo i zamjenu rasvjete i cestu, mislim da se u zadnjih pet godina u Prgomelju napravilo kao nikada ranije – istaknuo je Hrebak.

Zadovoljstvo novim igralištem nije skrivala Gordana Margetić-Šunjo, ravnateljica Osnovne škole Rovišće kojoj pripada i Područna škola Prgomelje.
– Zahvalila bih gradonačelniku Hrebaku i Gradu Bjelovaru što nam pomažu. Interes djece nam je zajednički, a sada su djeca dobila odlično igralište. Ranije su za vrijeme lijepog vremena tjelesni imala na livadi, a sada imaju jedno lijepo igralište kojemu se zaista vesele. Nadam se da ćemo krenuti i u dogradnju školske zgrade kako bi i naša djeca mogla pohađati jednosmjensku nastavu – kazala je Margetić-Šunjo otkrivši kako ovu školu pohađa 39 djece u pet razrednih odjela.

Prilikom obilaska novog igrališta, Marijan Špoljarić, predsjednik MO Prgomelje, pohvalio je suradnju Mjesnog odbora i Grada Bjelovara.
– Zahvalio bih Gradu na svemu uloženog. U proteklom razdoblju se dosta uložilo u mjesni odbor. Voljeli bismo riješiti još par sitnica, a nadam se da će ovako dobra suradnja nastaviti i u budućnosti – zaključio je Špoljarić nakon čega su svi uzvanici imali priliku uživati u programu školaraca Područne škole Prgomelje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!