Nakon Čazme i Bjelovara, i Velika Pisanica europskim novcem obnovila prometnice oštećene u potresu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Općina Velika Pisanica ostvarila je pravo na sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije u svrhu sanacije štete nastale potresom. Sredstva su iskorištena za popravak cestovne infrastrukture, a o kojim se cestovnim dionicama radi rekao nam je načelnik Fredi Pali.

– Kad smo saznali da imamo mogućnost povući ta sredstva temeljem Fonda solidarnosti, odmah smo kontaktirali naše agencije i predali zahtjev za isplatu sredstava – kaže Pali te dodatno pojašnjava.

– Radi se o dvije dionice. To su dvije ceste: Bačkovica – Polum, što je županijska cesta, i još jednu cestu nerazvrstanu koja je također u Polumu, odnosno, veže se na tu županijsku cestu – dodaje načelnik.

Zadovoljavanjem svih potrebnih parametara za povratom sredstava utrošenim u sanaciju štetu nastalom potresom, Općina Velika Pisanica pozitivan je primjer iskorištavanja Europskog fonda solidarnosti.

– Poslije potresa radovi su bili izvršeni i okončana situacija. Predali smo zahtjev s kompletnom dokumentacijom i dobili povrat sredstava u roku od dva tjedna tako da je ta priča završena – zaključio je velikopisanički načelnik Fredi Pali.

Podsjetimo, europska sredstva za obnovu prometnica nakon potresa osigurali su ranije i gradovi Čazma i Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!