[FOTO] Lovci preplavili Bjelovar, premijer im čestitao blagdan zaštitnika i zahvalio na uspješnoj suradnji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Više od 1200 lovaca okupilo se u subotu u Bjelovaru na 14. zajedničkoj proslavi blagdana sv. Huberta, a okupljene su među ostalima pozdravili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar obrazovanja Radovan Fuchs te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Dario Hrebak. Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor zahvalio je kolegama lovcima na očuvanju lovačke tradicije i zaštiti prirodne raznolikosti te čuvanju nacionalnog blaga, divljači. Napomenuo je da je u Hrvatskoj registrirano oko 68 tisuća lovaca koji brinu o više od 1100 lovišta diljem Hrvatske.

Lovcima je na postignućima čestitao i premijer Plenković istaknuvši da Hrvatska ima bogatu tradiciju lovstva jer će za dvije godine obilježiti stotu obljetnicu postojanja.

”Vi predstavljate zdravu snagu našeg društva koja voli prirodu i životinje. Zahvaljujem vam jer brinete o očuvanju životinjskih vrsta i zaštiti prirode, a vaša tradicija, povezanost i kultura druženja i ponašanja predstavlja bitan dio hrvatskog društva. Na tim temeljima ova Vlada postavila je načela suradnje s Hrvatskim lovačkim savezom”, kazao je Plenković u pozdravnom govoru te napomenuo da vjeruje da će se kroz izmjene Zakona o lovstvu pronaći zajednički rješenje za naknadu štete koja najčešće nastaje od naleta divljači na vozila te da će se pronaći kvalitetna rješenja i za štete na usjevima koje dolaze od divljači.

„Cijenimo vašu ulogu u ubrzanom odstrelu divljih svinja temeljem zaključka i sredstava Vlade RH, zahvalni smo i zadovoljni ulogom Hrvatskog lovačkog saveza protiv bolesti koja je pogodila naše svinjogojstvo”, poručio je Plenković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!