[FOTO] Svečano otvoren Vatrogasni dom DVD-a Rovišće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Velebno zdanje Vatrogasnog doma DVD-a Rovišće upravo je svečano otvoreno. Riječ je o najvećem vatrogasnom domu u čitavoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vrijednom oko 8 i pol milijuna kuna. Kako se moglo čuti prilikom otvorenja, novi dom vatrogascima pruža puno više prostora te omogućuje brži izlazak vatrogasaca na intervencije.

– Izgradnja ovog doma financirana je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta želim izraziti golemu zahvalnost. Ovo je više od puke izgradnje infrastrukture, ovo je izraz naše zajedničke brige i odgovornosti prema zajedničkoj sigurnosti i dobrobiti svih stanovnika naše općine. Čitava zajednica sada ima moderno opremljeni centar sposoban odgovoriti na sve izazove koji stoje pred nema. Vjerujem da će ovaj dom biti mjesto gdje će se obučavati buduće generacije vatrogasaca. Neka ovaj novi vatrogasni centra služi kao svjetionik nade i služi svim stanovnicima općine Rovišće. Neka bude simbol naše zajedničke predanosti i nesebične službe. Nastavit ćemo raditi rame uz rame i graditi mostove suradnje – naglasio je predsjednik DVD-a Rovišće Ivica Tanjić zahvalivši Općini Rovišće na suradnji i pomoći, kao i na ustupanju općinskog zemljišta na kojem je novi vatrogasni dom izgrađen, financiranju projektne dokumentacije te zatvaranju kredita za izgradnju u iznosu od 1,3 milijuna kuna.

Koliko DVD Rovišće znači u životu lokalne zajednice prilikom otvorenja novog vatrogasnog centra naglasio je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.
– Kada gori kuća, objekt, kada se dogodi prometna nesreća, kada se dogodili oluja, potres, vatrogasci su uvijek tu. Zato im još jednom zahvaljujem na svakoj žrtvi. Osim toga, želim zahvaliti Vladi RH koja je omogućila da možemo povlačiti financijska sredstva iz fondova EU za ulaganja u ruralna područja. Naša djeca nemaju sve ono što imaju njihovi vršnjaci u velikim gradovima. Upravo su ulaganja u vrtiće, kulturni centar, DVD centar velika pomoć za očuvanje života u ruralnim sredinama – istaknuo je prilikom otvorenja DVD centra načelnik Prišćan zahvalivši i Agenciji za plaćanja, kao i izvođačima radova te svim općinskim vijećnicima i donatorima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

Inače, prilikom otvorenja se moglo čuti i kako DVD Rovišće raspolaže s pet vozila te kako se u svakom trenutku pozivu može odazvati pet do šest operativnih vatrogasaca. U prošloj godini imali su 35 intervencija, a kroz gotovo 14 desetljeća postojanja društvo je ostavilo neizbrisiv trag u životu lokalne sredine, a brojni uzvanici na današnjem otvorenju Vatrogasnog doma su im uz vatrogasni pozdrav “Vatru gasi, brata spasi” poželjeli što manje intervencija u budućnosti.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!