[FOTO] Obišli smo kritične prometne točke u Bjelovaru. Ovo su najopasnija mjesta za vozače…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svakoga tjedna na području grada dogodi se nekoliko prometnih nesreća. Ponekad je uzrok nepropisna brzina, ponekad alkohol, a vrlo često i nepažnja ‘potpomognuta’ nepreglednim izlazom na drugu prometnicu. 

Obišli smo četiri tako zvane crne prometne točke u Bjelovaru gdje se svake godine dogodi nekoliko prometnih nesreća. 

Prva točka koju smo obišli je ona na izlazu iz Ulice Augusta Šenoe na Ulicu Matice hrvatske. Razgovarali smo s vozačem Marijanom koji živi u blizini križanja. 

-Užasan izlaz. Štoviše, i ja sam jednom prije 7-8 godina ovdje imao sudar. Iako sam sporo izlazio, nisam vidio da mi dolazi auto zbog parkiranih auta sa strane i majstor me pokupio. Jako je nepregledno. Već neko vrijeme su sada postavili s obje strane niske žardinjere s cvijećem tako da se ne mogu više odmah do izlaza na cestu parkirati auti tako da je malo bolje, ali svejedno je i dalje opasno – kazao nam je Marijan. 

Drugu kritičnu točku u Bjelovaru koju smo obišli je ona na izlasku iz Istarske ulice na Ulicu Josipa Jelačića. Tamo smo razgovarali s vozačem Deanom koji živi u Istarskoj ulici. 

-Nezgodno je za izaći na Jelačićevu ujutro i kada se ljudi vraćaju s posla. Ja nisam nikada tu imao prometnu nesreću, ali znam da ih je bilo dosta. Pregled je malo slabiji, vozači se znaju malo povesti Jelačićevom i ako si nepažljiv ili ako si krivo procijenio koliko mu treba do tebe, onda si u problemu – kazao nam je Dean. 

Treća kritična točka u Bjelovaru koju smo obišli je ona na izlazu iz Osječke ulice na Vukovarsku. 

-Jako nezgodan izlazak. Pogotovo kada se skreće udesno zbog staze oko mosta. Jako je usko i često se tu događaju prometne. Problem je i što ovuda često kamioni prolaze i onda je tek problem se mimoići – kazala nam je vozačica Tina. 

Sljedeća kritična točka u našem obilasku je bila križanje Šufflayeve ulice i Ulica Petra Biškupa Vene. 

-Mislim da ovdje ima čak najviše prometnih nesreća u gradu. Ne mogu to sto posto tvrditi, ali tako mi se čini. Ovdje se mnogi navažaju brzo, divlja se i onda se događa što se događa. Nakon brojnih sudara postavili su duple semafore koji sada nekima pomažu, a neke koji dolaze iz Šufflayeve zbunjuju. Jako je opasna ta točka, kažem, često se događaju nesreće, naravno najviše su krivi oni koji prebrzo voze, ali mislim da se tu može bolje regulirati promet – kazao nam je vozač Dinko koji živi nedaleko križanja. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!