Narcisa Krivačić: Manji gradovi poput Bjelovara sve su popularniji u Europi i to ne bez razloga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Manji gradovi poput Bjelovara na europskom tržištu doživljavaju pravi boom, a Narcisa Krivačić iz Nekretnina Krivačić uvjerena je da će slična idilična budućnost zadesiti i bilogorsku prijestolnicu. Prema njezinim riječima, veliki europski gradovi poput Pariza izgubili su svoj identitet i u njima ćete mnogo teže pronaći Parižanina nego turista, a slična je sudbina i ostalih velikih gradova.

S druge strane, manji gradovi poput Bjelovara svojim građanima i dalje nude dovoljno sadržaja i kvalitetan život, ali uz očuvanje identiteta.

Trenutna situacija na tržištu bjelovarskih nekretnina svakako govori optimistima u prilog. Cijena novogradnje iznosi od 1.500 do dvije tisuće eura po četvornom metru, a cijene starogradnje prate dinamiku novogradnje, što znači da i njima raste cijena. Međutim, Krivačić upozorava i da takvi trendovi ne mogu trajati vječno i da se rast cijena jednom mora zaustaviti jer su nekretnine već sada nedostupne sve većem broju građana. Posljedično rastu i cijene najma.

„Nove nekretnine su neprekidno interesantne, a mlade obitelji više vole stanove zbog nižih troškova održavanja. Ipak, gledajući dugoročno, kuće pružaju veću kvalitetu života za obitelji i u Europi su daleko više cijenjene nego kod nas. Kod nas se prekrasno uređene kuće još uvijek mogu naći po cijeni stanova od 70-ak kvadrata, što znači da su kuće još uvijek ispod građevinske cijene”, poručuje Krivačić.

Posebno ju raduje to što tvrtka Nekretnine Krivačić bilježi sve više upita iz inozemstva. Javljaju se naši državljani koji su živjeli ili u inozemstvu ili u velikim gradovima, a sada se raspituju za nekretninu na području Bjelovara, pri čemu im odgovara ne samo uži, nego i širi centar grada. Tako su sve popularnija prigradska naselja poput Ždralova, Hrgovljana, Plavnica, Sredica, Vidikovca i slično.

„Dosta radimo i sa strancima, bez obzira jesu li na strani kupnje ili prodaje. Ulazak Hrvatske u šengensko području i u eurozoni povećalo je interes za nekretninama u Hrvatskoj pa tako i na bjelovarskom području. Naša je prednost to što imamo pravnu službu i možemo obaviti niz radnji koje su dosta komplicirane obavljaju li se u vlastitom aranžmanu”, govori Krivačić te dodaje i da su banke sve opreznije po pitanju izdavanja hipotekarnih kredita pa zahtijevaju sve više administracije.

Agencije za nekretnine korisne su i kupcima i prodavačima jer su u tom poslu svakodnevno pa imaju puno dublji uvid u stanje tržišta od „laika”. Njihovo iskustvo kupcima može pomoći da lakše pronađu ono traže, a prodavačima da postignu kvalitetniju cijenu za ono što nude.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!