Ovo su najveći porezni dužnici u BBŽ-u. Cifre su astronomske…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Porezna uprava Republike Hrvatske objavila je popis dospjelih i neplaćenih dugova po osnovi poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit, poreza na dohodak i prireza, doprinosa za obvezna osiguranja. 

Provjerili smo kakvo je stanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji to jest koje tvrtke, obrti i građani koji obavljaju djelatnost na području BBŽ-a najviše duguju poreznoj upravi. 

Što se tiče tvrtki, ‘prvak’ je tvrtka Hudinčec Forest Products iz Bjelovara koja je sa zadnjim danom listopada dužna gotovo 944 tisuće eura. G Sistem Gradnja iz Sirača nalazi se na drugom mjestu liste srama s dugovanjem od gotovo 716 tisuća eura. ‘Broncu’ drži tvrtka Techno – oil iz Hercegovca s gotovo 487 tisuća eura duga. 

Šampion iz Predavca

No, navedeni dugovi čak su znatno manji od vodećih dugovanja građana koji obavljaju djelatnost. 

U toj kategoriji ‘šampion’ je Rozo Filić iz Predavca koji poreznoj upravi duguje čak 1.595.572 eura. Slijedi ga Danijel Vejić iz Kraljevca koji duguje 1.068.783 eura. Treće, četvrto i peto mjesto opet dolazi iz Predavca. Naime Matej Dominković je poreznoj upravi dužan 1.034.956 eura, a točno toliko dužan je Nikola Dominković. Mihael Karadakić iz Predavca dužan je 905 tisuća eura. 

Što se tiče obrtnika, poreznoj upravi zaključno sa listopadom najviše duguje Mira Konovalov koja je dužna 380.858 eura. Slijedi ju Stjepan Matić iz Đulovca koji državi duguje 160.859 eura te Krista Jozić koja duguje 146 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!