Barutanu u dvije godine posjetilo preko 30 tisuća ljudi, za ‘jubilarce’ spremni darovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz bjelovarskog Društva za očivanje vojne tradicije pohvalili su se kako je prošloga tjedna Galerija “Barutana 1991.” primila je svog 9900. posjetitelja u dvije godine provedbe projekta, a svog 10 000 posjetitelja i sljedećih pet nagradit će svojim majicama. Kako su pojasnili, radi se o posjetiteljima koji su kupili dragovoljnu ulaznicu kojom potpomažu rad Društva i rad Galerije “Barutana 1991.”, a stvarni broj posjetitelja višestruko je veći.
-Iznenađeni smo brojem posjetitelja, a još više brojem onih koji žele kupiti ulaznicu. Usuglasili smo se da nećemo nuditi ulaznice posjetiteljima jer smo svjesni da simboličnih 1,5 eura nekome i nije tek simboličan novac, pogotovo ako se radi o obiteljskom posjetu, a cilj nam je što veća posjećenost, već smo samo naznačili mogućnost kupnje. Međutim dogodilo se da u nepune dvije godine imamo 9900-og posjetitelja, što je zaista velik broj – kažu u Društvu.

Dodaju kako je broj zapravo i puno veći jer ulaznice za učenike, kojih je samo u prethodne dvoje godine posjetilo oko 2500 iz 30 škola iz Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i Republike Hrvatske i u okviru projekta “Stazom bjelovarsko-bilogorskih branitelja” nisu ubrojali u spomenutih 9900, kao ni one koji nisu kupili ulaznicu, niti posjetitelje postava na otvorenom koji je otvoren 24 sata dnevno svakoga dana,. Procjenjuje se kako je broj posjetitelja Galerije “Barutana 1991.” premašio 30 tisuća .
Galerija “Barutana 1991.” otvorena je za posjetitelje do kraja studenog četvrtkom, petkom i subotom od 13 do 15 sati. U subotu 11. studenog Galerija ne radi radi službenog puta djelatnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!