Gripa je stigla u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, otkrivamo gdje je evidentirana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako nam vremenske prilike stvaraju dojam kasnog ljeta, zakoračili smo u sezonu gripe, virusne infekcije koja je karakteristična za ovo doba godine. Za sada su, otkriva ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vedran Trupac, zabilježena četiri službena slučaja.

– Od ukupno četiri slučaja, dva su evidentirana tijekom proteklog tjedna. Svi slučajevi prijavljeni su u Bjelovaru, a svi su dijagnosticirani na temelju kliničke slike – kaže je Trupac.

Inače, cijepljenje protiv gripe u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji počelo je 30. listopada. U našu županiju stiglo je 11600 doza, a cijepljenje je besplatno za osobe starije od 65 godina, štićenike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika, kao i radnike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika, osobe s kroničnim oboljenjima, odrasle i djecu s kroničnim bolestima metabolizma. Također, besplatno se cijepiti mogu djeca i adolescenti na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu, zdravstveni radnici i trudnice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!